Ιεράπετρα, 02.03.2021

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με τον μελετητή του μεγάλου έργου της ύδρευσης, κ. Μιχάλη Παρασκευόπουλο, παρουσία του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Σπύρου Λαποκωνσταντάκη και του Διευθυντή της Δ.Υ.Α.Α. κ. Νικολάου Σεκαδάκη.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν η ολοκληρωμένη μελέτη της δεύτερης φάσης της ύδρευσης που περιλαμβάνει το τμήμα από τη Σαρακίνα έως το Μύρτο, η οποία πρόκειται τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί προς ένταξη στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και η πορεία της εκπόνησης της μελέτης της τρίτης φάσης του έργου που περιλαμβάνει το τμήμα από την Ανατολή έως τον Περιστερά.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η υλοποίηση του μεγάλου έργου της ύδρευσης είναι πλέον πραγματικότητα.

Τους αμέσως επόμενους μήνες ολοκληρώνεται η αντικατάσταση του πιο προβληματικού τμήματος του αγωγού της Σαρακίνας από το Μύρτο έως την Ανατολή. Προχωράμε στην ένταξη του έργου της δεύτερης φάσης της ύδρευσης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη και η μελέτη της τρίτης φάσης του έργου που θα καταλήγει στον Περιστερά.

Στόχος μας είναι με τη ολοκλήρωση του έργου να παραδώσουμε ένα νέο αγωγό μεταφοράς νερού ύδρευσης από τη Σαρακίνα έως τον Περιστερά μήκους άνω των 25 χιλιομέτρων μαζί με τις νέες δεξαμενές ύδρευσης, οι οποίες θα καλύψουν τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης της Ιεράπετρας και των γειτονικών οικισμών και Κοινοτήτων.»