Ιεράπετρα 16.09.2016

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας, κυρού Ευγενίου

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας μετά το άγγελμα της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κυρού Ευγενίου.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση «Το άγγελμα της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου βύθισε σε πένθος ολόκληρη την κοινωνία της Ιεράπετρας.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης κατά την διάρκεια της ποιμαντορίας του ανέπτυξε σημαντικό φιλανθρωπικό έργο και στάθηκε αρωγός στον αγώνα των Γεραπετριτών κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου της πόλης μας από το 2011 μέχρι  σήμερα.  Προσέφερε σημαντική βοήθεια στον  Ερυθρό Σταυρό και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, καθώς και σε άλλους κοινωνικούς φορείς.

Ως πνευματικός πατέρας θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές όλων εκείνων που πορεύτηκαν και αγωνίστηκαν μαζί του για μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο  Ιεράπετρας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και ομόφωνα αποφάσισε:

  1. Να κηρύξει το Δήμο Ιεράπετρας σε τριήμερο πένθος.
  2. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία του και να καταθέσει στεφάνι στο σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη
  3. Να μετατεθούν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου στην επόμενη εβδομάδα
  4. Να δημοσιευτεί η παρούσα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, καθώς και στα τοπικά ΜΜΕ»