Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μία πρόσφατα ενταγμένη έννοια στο λεξιλόγιο και στη ζωή των πόλεων που δημιουργήθηκε λόγω των αναγκών της εποχής μας

«Μαζί χτίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας»

Η ανάγκη των καιρών και η συνεργασία όλων μας, γέννησαν μια ιδέα που με πολλή προσπάθεια θα γίνει σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας και της Ανθρωπιάς των συνδημοτών μας. Τοπικές αρχές, Κοινωνικοί φορείς, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, επιχειρήσεις και ευαίσθητοι δημότες συναντιόμαστε, συζητάμε, προβληματιζόμαστε και δημιουργικά δρούμε, γιατί μαζί «χτίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας» , μαζί παραμένουμε Άνθρωποι…

Έχεις τα πινέλα έχεις τα χρώματα ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα…
Νίκος Καζαντζάκης

pantopolio-logο-horizontal-500

Τι είναι ;

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μία πρόσφατα ενταγμένη έννοια στο λεξιλόγιο και στη ζωή των πόλεων που δημιουργήθηκε λόγω των αναγκών της εποχής μας, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των φτωχών, αύξηση των ανέργων, αύξηση των ηλικιωμένων που επιζητούν φαγητό και φάρμακα, αύξηση των μεταναστών που παρακολουθούν την κίνηση των κάδων ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους κ.ά.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους καθημερινά προβλήματα δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται σε πολλές πόλεις του κόσμου Κοινωνικά Παντοπωλεία, δηλαδή καταστήματα που παρέχουν δωρεάν είδη παντοπωλείου, τρόφιμα, νερό, αναψυκτικά, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Με λίγα λόγια τα Κοινωνικά Παντοπωλεία είναι δωρεάν σούπερ μάρκετ για απόρους που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή καθότι στηρίζονται στις εθελοντικές προσφορές επιχειρήσεων (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) και ιδιωτών.

Η λειτουργία τους βασίζεται στο πρότυπο των Κοινωνικών Παντοπωλείων που δημιούργησε ο όμιλος Carrefour, αρχικά στη Γαλλία και στο Βέλγιο, για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Τα διατιθέμενα προϊόντα, στα οποία τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, προέρχονται κυρίως από καταστήματα και επιλεγμένους προμηθευτές, ενώ επιδιώκεται και η συνεισφορά πολιτών. Για τους λόγους αυτούς η ποιότητα των προϊόντων είναι άριστη καθώς τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο Δήμος Ιεράπετρας  στην προσπάθεια του να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του και να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την οικονομική κρίση στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα μας αναπτύσσει πρωτοποριακές δράσεις. Μία τέτοια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Νομού μας δράση είναι και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας, μια υπηρεσία από όπου θα μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κοινωνικά ευπαθείς συμπολίτες μας.

Ενημερωτικό Video

« Δεν περπατάμε παράλληλα, περπατάμε μαζί!».

 Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

 

pantopolio-logο-vertical-100
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ιεράπετρας
ΜΑΖΙ και η Ιεράπετρα ενάντια στη Φτώχεια και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό !

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης
Δήμος Ιεράπετρας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Νικηφόρου Φωκά 20 - Ταχ.Κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Τηλέφωνο: 28420-89707 - fax 28420 23999 - koinonikopantopoleio@ierapetra.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ - info@ierapetra.gov.gr