Menu

Νέα Δήμου Ιεράπετρας

//Νέα Δήμου Ιεράπετρας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ”ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΨΗ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Εντάχθηκε η Πράξη «Δημιουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου στη θέση Πλατειά Όψη του Δήμου Ιεράπετρας στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», προϋπολογισμού 706.223,50€.Η πράξη αφορά την δημιουργία ενός Πράσινου Σημείου στη θέση ''Πλατειά Όψη'', σε ιδιόκτητο γήπεδο έκτασης 2.903,06 m2, πλησίον του υφιστάμενου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Ιεράπετρας.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η 5η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 24 ΕΩΣ ΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ιεράπετρας  με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει την 5η Γιορτή Τουρισμού και Παράδοσης από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2022. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τέσσερις μέρες με μουσική, χορό και βραβεύσεις, αναδεικνύοντας τον τόπο μας και τιμώντας παράλληλα τους ανθρώπους που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την ανάπτυξή του.

Πρόσκληση για Γενική Συνέλευση Κοινότητας Καβουσίου

Σας προσκαλούμε  στη  Γενική Συνέλευση των κατοίκων  της Κοινότητας Καβουσίου, τη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18.30 στον προαύλιο χώρο του Μουσικού Γυμνασίιου Λασιθίου,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»

«Συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τη μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου Ελληνισμού. Η 14η Σεπτεμβρίου, από τις πιο θλιβερές επετείους της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, έχει ορισθεί από τη Ελληνική Βουλή ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας καθιστώντας την έτσι μια επώδυνη μέρα ιστορικού προβληματισμού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Η Υπηρεσία σας ενημερώνει ότι σήμερα Τρίτη 13/09/2022, λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης, στον οικισμό Βαϊνιάς θα υπάρξει πρόβλημα υδροδότησης μέχρι το πέρας των εργασιών.

Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς, Ένας νέος δημιουργικός κύκλος ξεκινά και πάλι γεμάτος στόχους, προσδοκίες, εμπειρίες αλλά και απαιτήσεις στην πορεία κατάκτησης της γνώσης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΗ ΤΗΣ ΣΠΑΘΑΡΑΝΙΚΑΣ, έχοντας υπόψη του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΑΑ

Σας ενημερώνουμε ότι όσα λέγονται και γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ευσταθούν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού του ∆ήμου Ιεράπετρας,  όπου θα πραγματοποιηθεί η εσπερίδα με θέμα: Ενημέρωση  για τα προβλήματα και τις προοπτικές της αμπελοκαλλιέργειας στην περιοχή μας

Eκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, μέσα από στοχευμένες δράσεις και αξιοποιώντας πόρους από το «Πράσινο Ταμείο», έχει εισέλθει ο Δήμος Ιεράπετρας. Ειδικότερα, ο Δήμος μας υπέβαλλε αίτημα για την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 4 (Α.Π. 4) «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ)» του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2020.