ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ορόσημο στον αγώνα των εργαζομένων για να τους αναγνωριστούν ορισμένα βασικά δικαιώματα εργασίας. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Τη σημερινή εποχή, όπου τα εργασιακά κεκτημένα, λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών και της πανδημίας, τίθενται υπό αμφισβήτηση, έχουμε χρέος να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού.

Ως Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε πάντα με σεβασμό στο πλευρό όλων των εργαζομένων  στηρίζοντας κάθε αγώνα που συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών τόσο σε επίπεδο περιβάλλοντος εργασίας, όσο και σε επίπεδο ποιότητας ζωής. Διεκδικούμε από την Πολιτεία προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις υποστελεχωμένες Υπηρεσίες μας και καταβάλλουμε προσπάθειες για τη δημιουργία νέων επαγγελματικών ευκαιριών στον Δήμο μας.

Η προάσπιση των κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί πάγια κοινωνική απαίτηση και πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών όλων μας.  Δεν εφησυχάζουμε στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!

 

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

 

Θεοδόσης Καλαντζάκης