Η 14η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως  Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και αποτελεί τη  βασική εκστρατεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα του σακχαρώδη διαβήτη. Σκοπός της είναι να ενημερώσει το κοινό για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της νόσου  αυτής από την οποία πάσχουν  463 εκατομμύρια άνθρωποι.

       Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Αθλητισμού και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας,  οργανώνουν δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης των δημοτών για τον σακχαρώδη διαβήτη.

     Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθούν:

  • την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 από τις 09.00 έως τις 11.00, στην Κεντρική Πλατεία Ιεράπετρας δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, και παράλληλη ενημέρωση των δημοτών για το Διαβήτη,
  • την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 18.30,  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων, δίπλα στο θέατρο Μέλινα Μερκούρη (1ος όροφος),  ενημερωτική εσπερίδα με θέματα:
  • «Σακχαρώδης Διαβήτης – 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις» με ομιλήτρια την κ Βουζουνεράκη Κωνσταντίνα MD, PhD Ενδοκρινολόγο – Διαβητολόγο,
  • «Διατροφή και Σακχαρώδης Διαβήτης» με ομιλήτρια την κ Τυμπακιανάκη Χαρά, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο.

 

   Πληροφορίες στα τηλέφωνα:    28423 40402,   28423 40404 και 28420 89707.

                                                                                             ΜΕΔ

                                                                                Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                        ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ