Ιεράπετρα 10.05.2019

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Κ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΗΝ AGROEXPO 2019

«Σεβασμιώτατε

Κύριε υπουργέ

Κύριοι βουλευτές

Κύριε περιφερειάρχη

Κυρία αντιπεριφερειάρχη

Κύριε πρόεδρε του Επιμελητηρίου Λασιθίου

Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας

Αγαπητοί συνάδελφοι στην Αυτοδιοίκηση

Κύριοι εκπρόσωποι φορέων & συλλόγων του τόπου

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι

Κυρίες και κύριοι

 

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω για τρίτη φορά στην καρδιά του πρωτογενή τομέα του Λασιθίου, της Κρήτης και της χώρας μας και στην αγροτική έκθεση που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Καλώς ήλθατε στην Ιεράπετρα. Καλώς ήλθατε στην Agroexpo 2019.

Την αγροτική έκθεση που η ποιοτική της συνέπεια και η τεράστια αναγωρισιμότητά της την κατατάσσουν πλέον στις μεγαλύτερες Αγροτικές Εκθέσεις των Βαλκανίων.

Την έκθεση που άνοιξε πρώτη φορά τις πύλες της το 2016, στα χρόνια της κρίσης, κάνοντας πραγματικότητα ένα όραμα για την πόλη της Ιεράπετρας όπου η αγροτική παραγωγή αποτελεί τον κύριο «βραχίονα» ανάπτυξης της οικονομίας της.

Η Agroexpo είναι η κορύφωση μιας συλλογικής προσπάθειας, που ξεκίνησε από το Επιμελητήριο Λασιθίου και με χαρά αγκάλιασε και υποστήριξε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ιεράπετρας.

Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, οι επιτυχείς & σταθερές βάσεις που τέθηκαν έχουν πλέον εισάγει δυναμικά την Ιεράπετρα στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες εξωστρέφειας.

Η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή εκθετών και το ενδιαφέρον του κοινού καταξιωνουν τη διοργάνωση και ενισχύουν τη φήμη της έκθεσης, δικαιώνοντας την προσπάθεια όλων όσων συμβάλλουν στη διεξαγωγή της.

kalantzakis-agroexpo2019

Η Ιεράπετρα, μια μεγάλη διαχρονικά δύναμη στον αγροτικό χώρο, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος στη χώρα, παρόλες τις επιβαρύνσεις που υφίσταται ο Έλληνας αγρότης, παρόλο τον οξύ ανταγωνισμό στη διάθεση των προϊόντων, προτείνει μέσω της Agroexpo ένα καινοτόμο πλήρες, υγιές και εφικτό επιχειρηματικό μοντέλο εκσυγχρονισμού του γεωργικού τομέα και προβολής των προϊόντων και των ιδεών.

Οι αγρότες μας αποτελούν κεντρικό αναπτυξιακό μοχλό στον Δήμο Ιεράπετρας

και γι’ αυτό συνειδητά και οργανωμένα, μεσω της Agroexpo, δημιουργούμε ένα καθ’όλα ευνοϊκό περιβάλλον για την ενημέρωση του παραγωγού για τις απαιτήσεις της αγοράς και τις αξιώσεις του σύγχρονου κόσμου ώστε να πορευτεί ισότιμα στις σύγχρονες ανταγωνιστικές συνθήκες.

Εδώ, σήμερα, συντελείται η μεγαλύτερη συνάντηση των διαφόρων κλάδων της αγροτικής μας οικονομίας και παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις σε τεχνολογία, εξοπλισμό και εφόδια.

Οι προοπτικές που ανοίγονται για τον αγρότη είναι πολυδιάστατες και πολύ μεγαλύτερης κλίμακας.

Δίνοντας λοιπόν όλοι μαζί σήμερα εδώ από την έκθεση Agroexpo 2019 το δυναμικό παρόν στις παγκόσμιες αγροτικές εξελίξεις οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Λασιθίου, την Περιφέρεια Κρήτης, την Ένωση Ξενοδόχων και όλους τους συνδιοργανωτές, τους συλλόγους, τους συντελεστές, τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς της έκθεσης.

Ο Δήμος Ιεράπετρας θα συνεχίζει να στηρίζει με κάθε μέσο τη διεξαγωγή της έκθεσης στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας ενίσχυσης της αγροτικής ταυτότητας του τόπου μας διεκδικώντας και την άμεση δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων φιλοξενίας της Agroexpo  προκειμένου να ισχυροποιηθεί ως θεσμός της Ιεράπετρας και να καταστεί μία από τις πιο δυνατές εκθέσεις του αγροτικού χώρου στη χώρα μας και τα βαλκάνια.

Η AgroExpo δημιουργεί αναμφισβήτητα ένα καθ’ όλα ευνοϊκό περιβάλλον για την σφαιρική ανάπτυξη του αγροτικού μας κλάδου μέσα στις σύγχρονες ανταγωνιστικές συνθήκες και η διοργανώτρια Ιεράπετρα κατορθώνει να καθιερώνει την παρουσία της στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.»

Σας ευχαριστώ»