Ιεράπετρα 30.7.2015                                                                                                                    

Συντήρηση της Αγροτικής Οδοποιίας σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας

Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης τμημάτων αγροτικής οδοποιίας εκτελούνται την τρέχουσα περίοδο στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού με στόχο τη βελτίωση της βατότητας και της προσβασιμότητας του αγροτικού δικτύου

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από  την Τεχνική Υπηρεσία με μηχανήματα του Δήμου, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες και τις δυνατότητες της Υπηρεσίας..

Μέχρι σήμερα έχουν  γίνει παρεμβάσεις στις Τοπικές Κοινότητες Μαλλών, Χριστού, Μεταξοχωρίου, Μύθων, Γδοχίων, Μύρτους, Κάτω Χωριού, Μεσελέρων, Παχειάς Άμμου, Καββουσίου, Ανατολής, στους οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας ( Βαϊνια, Κεντρί, Σταυρός, Γρα Λυγιά), ενώ σε εξέλιξη είναι η παρέμβαση στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Οι βασικότερες παρεμβάσεις που γίνονται αφορούν κατά τόπους βελτιώσεις και συντηρήσεις του οδοστρώματος, καθαρισμό τάφρων, άρση καταπτώσεων κ.α

agrotiki-odopoiia

Όπως δήλωσε ο  Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης «σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο για τον Δήμο πραγματοποιούμε με μηχανήματα και προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας μια μεγάλη παρέμβαση στο δίκτυο αγροτικών δρόμων σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, καθώς επίσης και στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού.

Μέχρι σήμερα έχουν ήδη καθαριστεί αρκετοί από τους αγροτικούς δρόμους και οι παρεμβάσεις συνεχίζονται προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες  όλων των περιοχών. Με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, χωρίς να δαπανούμε χρήματα αξιοποιούμε  τις δυνατότητες και το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου  σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Εργοδηγό του Δήμου, προκειμένου καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες, βελτιώνοντας έτσι την καθημερινότητα των δημοτών»