Ιεράπετρα 15.9.2015

Ανακύκλωση φελιζόλ στον Δήμο Ιεράπετρας

Μια νέα δυνατότητα παρέχεται στο εξής στους καλλιεργητές κηπευτικών και σε όσους χρησιμοποιούν συσκευασίες φελιζόλ από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας

deltio-typou-anakyklwsh-felizol

Στον αύλειο χώρο της Αγρέξ έχουν τοποθετηθεί ειδικά κοντέινερ στα οποία οι πολίτες μπορούν να αφήνουν τις συσκευασίες φελιζόλ προκειμένου αυτές να οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Ο εν λόγω χώρος παραμένει ανοικτός καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δίνοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση οποιαδήποτε ώρα επιθυμούν, ενώ στο ίδιο σημείο έχει τοποθετηθεί και ειδικό κοντέινερ για την ανακύκλωση των χάρτινων συσκευασιών.

deltio-typou-anakyklwsh-felizol2

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Αργύρης Πανταζής «Οι παραγόμενες ποσότητες φελιζόλ στην Ιεράπετρα είναι αρκετά μεγάλες λόγω και των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, οπότε ήταν επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουμε στην ανακύκλωσή τους διευκολύνοντας έτσι και τους καλλιεργητές.

Στον συγκεκριμένο χώρο της Αγρεξ που τοποθετήθηκαν τα κοντέινερ πρόκειται να δημιουργηθεί το green point. Στην πραγματικότητα είμαστε στην πρώτη φάση υλοποίησής του αναμένεται η προμήθεια και των υπόλοιπων μέσων που θα μας επιτρέψουν να έχουμε στο δήμο μας ένα πρότυπο χώρο ανακύκλωσης.

Σε πρώτη φάση προτρέπουμε όλους τους πολίτες να εναποθέτουν στο συγκεκριμένο σημείο τις συσκευασίες φελιζόλ και σε καμία περίπτωση να μην τα πετούν ανεξέλεγκτα στην ύπαιθρο επιβαρύνοντας έτσι το περιβάλλον. Ο χώρος είναι προσβάσιμος καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Γραφείο Τύπου