Ιεράπετρα 1.9.2017

 Δελτίο Τύπου

Ξεκινά η ανάπλαση δημοτικού ακινήτου στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού για τη δημιουργία πλατείας

Τη σύμβαση για την εκτέλεση ενός σημαντικού έργου στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού υπέγραψαν την Πέμπτη 31 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και ο ανάδοχος εργολάβος του έργου.

Το έργο αφορά στη δημιουργία πλατείας και την κατασκευή πεζοδρομίου συνολικού προϋπολογισμού 69.921,10€  στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού στον Κουτσουρά  σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου και αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση με την οποία δημιουργείται μια ενιαία πλατεία με παιδική χαρά και χώρους άθλησης σε κεντρικό σημείο του οικισμού.

plateia-makry-gialou

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

«το συγκεκριμένο έργο έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στην περιοχή, καθώς μέχρι και σήμερα η περιοχή δεν διέθετε πλατεία. Πρόκειται για μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από τον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού με την αγορά του εν λόγω ακινήτου και θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση του έργου το επόμενο διάστημα, δημιουργώντας πλέον ένα κεντρικό σημείο αναφοράς, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις».

Όπως αναφέρθηκε στον χώρο πρόκειται να δημιουργηθεί μεταξύ άλλων παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανάπτυξης αθλητικών  και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Η υλοποίηση του έργου ξεκινά άμεσα και όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης  και με την ολοκλήρωσή του αλλάζει όψη ένα κεντρικό σημείο της έδρας της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού στον Κουτσουρά, προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες για την φιλοξενία και ανάπτυξη στον χώρο ποικίλων δραστηριοτήτων.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας