Ιεράπετρα 30.3.2016

Δελτίο Τύπου

Στα υπό εκτέλεση έργα της Ανατολής ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας

Επίσκεψη στα υπό εκτέλεση έργα στην Τοπική Κοινότητα Ανατολής πραγματοποίησαν  το προηγούμενο διάστημα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ιεράπετρας, κ. Μάνος Λουτσέτης και ο Μηχανικός του δήμου, δρ. Γιώργος Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχαν με την πρόεδρο και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολής, κυρίες Μαρία Κανακάρη, Κούλα Αναστασίου, Γιωργία Χαραλαμπάκη και Νίκη Γιώρμα   επισκέφτηκαν τα υπό εκτέλεση έργα των δικτύων αποχέτευσης, καθώς και τα έργα αποκατάστασης του δημοτικού φωτισμού μετά και τις εργασίες υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ που πραγματοποιήθηκαν σε προηγούμενο διάστημα.

IMG_2366

Παράλληλα, πραγματοποίησαν μακροσκοπικό έλεγχο για την στατική επάρκεια του παλαιού εργοστασίου, για το οποίο μάλιστα εκφράστηκε η άποψη από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για διαμόρφωσή του σε έναν πολυμορφικό χώρο πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων,  ιδέα που, όπως ανέφερε ο κ. Λουτσέτης, θα εξεταστεί προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκπόνησης σχετικής μελέτης από την υπηρεσία.

Κατά την ίδια επίσκεψη διαπιστώθηκαν επίσης οι ανάγκες συντηρήσεων στο γραφείο του  Πολιτιστικού Συλλόγου, όπου, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας θα προγραμματίσει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις προς το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αρκετά προβλήματα υγρασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Λουτσέτης «Στόχος του δήμου είναι να ολοκληρωθούν τα υπό εκτέλεση έργα και να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στην Τοπική Κοινότητα Ανατολής. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν κάποια από τα βασικά θέματα που απασχολούν την περιοχή προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψη στον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας, επιλύοντας αφενός υπάρχοντα προβλήματα και αξιοποιώντας αφετέρου υπάρχουσες δυνατότητες της μεγάλης αυτής Τοπικής Κοινότητας του δήμου Ιεράπετρας».

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας