Ιεράπετρα 14.9.2017

Δελτίο Τύπου

Σε αρδευτικά έργα των Τοπικών Κοινοτήτων Μαλλών και Μύθων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Τις Τοπικές Κοινότητες Μαλλών και Μύθων επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης προκειμένου να επιθεωρήσει αρδευτικές εργασίες που εκτελούνται στις παραπάνω περιοχές. Συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Μιχάλη Καββουσανό ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης των έργων άρδευσης που εκτελούνται  από τον Δήμο Ιεράπετρας την τρέχουσα περίοδο με στόχο την υποστήριξη του τομέα άρδευσης των εν λόγω περιοχών.

ardeytika erga-1

Έργα άρδευσης στην Τ.Κ. Μαλλών

Αρδευτικά έργα άμεσης προτεραιότητας και αναγκαιότητας  που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση νέων δικτύων άρδευσης εκτελεί ο Δήμος Ιεράπετρας το τρέχον διάστημα στην Τοπική Κοινότητα Μαλλών. Όπως τονίστηκε κατά την επίσκεψη του δημάρχου, οι εργασίες αφορούν στην τοποθέτηση νέων δικτύων άρδευσης μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων, στην επισκευή και συντήρηση παλαιών δικτύων άρδευση,  στην κατασκευή νέων πιεζοθρευστικών και στην τοποθέτηση νεών κολεκτέρ άρδευσης. Με την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να αρδευτούν περιοχές που έως και σήμερα δεν αρδεύονται, υποστηρίζοντας τον αγροτικό τομέα και τις καλλιέργειες της περιοχής.

ardeytika erga-2

Σε φάση ολοκλήρωσης τα έργα άρδευσης στην Τ.Κ. Μύθων

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εκτελούμενες εργασίες άρδευσης και στην Τοπική Κοινότητα Μύθων. Η κατασκευή νέων  δικτύων άρδευσης  μήκους 3,5 χιλιομέτρων σε συνδυασμό με την κατασκευή των δύο νέων δεξαμενών που υλοποιήθηκε και το νέο αντλητικό που τοποθετείται στη Σαρακίνα λύνουν χρόνια προβλήματα της άρδευσης στην Τοπική Κοινότητα Μύθων, τόνισε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, συμβάλλοντας στην υποστήριξη των καλλιεργειών, στην καλύτερη διαχείριση του νερού και στην εξυπηρέτηση των δημοτών.

ardeytika erga-3

Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης «Τόσο η ολοκλήρωση των δικτύων άρδευσης στις Μάλλες όσο και στους Μύθους είναι παρεμβάσεις του Δήμου Ιεράπετρας που ολοκληρώνονται άμεσα λύνοντας έτσι χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα συγκεκριμένα χωριά εδώ και χρόνια. Τα νέα δίκτυα δίνουν τη δυνατότητα άρδευσης περισσότερων περιοχών, υποστηρίζοντας έτσι τις ανάγκες των κατά τόπους αγροτικών καλλιεργειών στις παραπάνω Τοπικές Κοινότητες».

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας