Ιεράπετρα 27.07.2016

Δελτίο Τύπου

Αντίθετος με τις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Αντίθετος με τις εκποιήσεις που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει σε τοποθέτησή του με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών για τα ακίνητα ΑΒΚ 45 και ΑΒΚ 46 που βρίσκονται στη θέση «Λίμνη Λουρίδη», στον οικισμό Κουτσουνάρι της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο «Προσωπικά ως Δήμαρχος δηλώνω αντίθετος με τις διαδικασίες που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ για την εκποίηση των ακινήτων.

Με δεδομένο ότι ποτέ στο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος και στη λήψη απόφασης  με συγκεκριμένο αίτημα για το εν λόγω θέμα, σήμερα μετά το ψήφισμα και την απόφαση που ελήφθη, έχουμε κάθε απαίτηση το ΤΑΙΠΕΔ να κάνει δεκτό το αίτημά μας, διαφορετικά σε αντίθετη περίπτωση δε θα διστάσουμε να ακολουθήσουμε ακόμα και τη νομική οδό.

Η θέση του Δήμου Ιεράπετρας είναι ξεκάθαρη. Αίτημά μας είναι να παραχωρηθούν τα οικόπεδα προς χρήση στον Δήμο προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος της ευρύτερης περιοχής, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Σε καμία περίπτωση ο Δήμος  δεν θα συναινέσει για να περάσουν τα οικόπεδα σε χέρια ιδιωτών» κατάληξε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Γραφείο Τύπου