Ιεράπετρα 9.3.2016

Δελτίο Τύπου

Στο αρχαίο θέατρο ο δήμαρχος Ιεράπετρας και η προϊσταμένη αρχαιοτήτων
–Στηρίζουμε την μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου δήλωσε ο δήμαρχος

Το αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας επισκέφτηκαν ο δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και η προϊσταμένη αρχαιοτήτων Λασιθίου, κα. Χρύσα Σοφιανού στο πλαίσιο επιθεώρησης των εργασιών που εκτελούνται.

IMG_0657

Κατά την επίσκεψή είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών σε ένα σημαντικό πλέον αρχαιολογικό χώρο χαρακτηριστικό του μακραίωνου ιστορικού παρελθόντος της Ιεράπετρας, καθώς επίσης και να συζητήσουν για ζητήματα που αφορούν την αρχαιολογική συλλογή και την αξιοποίηση αρχαιολογικών ευρημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε η ανασκαφική έρευνα έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό αποκαλύπτοντας μέρη ενός σπουδαίου μνημείου, σημείου αναφοράς, όπως φαίνεται, της ιστορικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς της Ιεράπετρας. Οι εργασίες συνεχίζονται υπό την επίβλεψη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου με τη συμμετοχή αρχαιολόγων και ειδικευμένων τεχνιτών, ενώ υποστηρικτική προς την κατεύθυνση αυτή είναι και η συμμετοχή εθελοντών.

IMG_0664

Όπως τόνισε ο δήμαρχος «ο δήμος Ιεράπετρας στήριξε κατά το παρελθόν και εξακολουθεί να στηρίζει την μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου τόσο με οικονομική ενίσχυση για την συνέχιση των εργασιών όσο και με τη συνδρομή των υπηρεσιών του, δεδομένου ότι αποτελεί ένα ύψιστης αξίας εύρημα για την Ιεράπετρα».

«Είναι γεγονός ότι η προστασία, συντήρηση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στον δήμο μας αποτελεί προτεραιότητα και στόχο που σε κάθε περίπτωση θέλουμε να πετύχουμε», αναφέρει ο κ. Καλαντζάκης. «Στην όλη προσπάθεια σημαντική είναι η συμβολή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου και της προϊσταμένης, κας. Σοφιανού την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την εποικοδομητική συνεργασία, όπως και όλων όσων βοηθούν εθελοντικά και συνδράμουν για την ολοκλήρωση του έργου τους οποίους και ευχαριστούμε. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με επίκεντρο όλα τα αρχαιολογικά μνημεία του Δήμου Ιεράπετρας, την συντήρηση και την ανάδειξή τους» κατέληξε ο δήμαρχος Ιεράπετρας.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας