Ιεράπετρα 19.8.2015

Τοποθετήθηκαν διάδρομοι πρόσβασης σε παραλίες του Δήμου Ιεράπετρας

Μετά την τοποθέτηση του  συστήματος αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία η οποία έγινε από το Δήμο Ιεράπετρας σε κεντρική παραλία της πόλης, ο Δήμος προχώρησε την τρέχουσα περίοδο σε τοποθετήσεις ξύλινων  διαδρόμων -ραμπών  για διευκόλυνση της πρόσβασης σε παραλίες, καθώς και αποδυτηρίων.

Συγκεκριμένα,  τοποθετήθηκαν ξύλινοι διάδρομοι, ράμπες και αποδυτήρια στο χώρο όπου έχει τοποθετηθεί το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, προκειμένου να μπορούν οι χρήστες του συστήματος να έχουν εύκολη και ομαλή πρόσβαση σε αυτό, ενώ επίσης τοποθετήθηκαν διάδρομοι και ράμπες και στην παραλία κάτω από το ανοικτό γυμναστήριο, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση των λουόμενων.

rampa-amea-paralia

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αποσκοπούν στη διευκόλυνση της πρόσβασης στις παραλίες του δήμου μας και υποστηρίζουν τόσο συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα όσο και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε «η τοποθέτηση ξύλινων διαδρόμων και ραμπών στην παραλία που τοποθετήθηκε το σύστημα seatrack ολοκληρώνει την παρέμβαση, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα να μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση, απολαμβάνοντας το μπάνιο τους και την παραμονή τους στην παραλία, ενώ παράλληλα, η τοποθέτηση ξύλινων διαδρόμων και ραμπών και σε άλλες παραλίες βελτιώνει την πρόσβαση των λουόμενων, διευκολύνοντάς τους.

Στην ουσία πρόκειται για παρεμβάσεις που σταδιακά θα πρέπει να γίνουν σε όλες τις οργανωμένες παραλίες του δήμου προκειμένου να βελτιωθούν οι υπάρχουσες υποδομές και να επικρατήσει μια νέα κουλτούρα με κυρίαρχο στοιχείο το σεβασμό στις ανάγκες των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα και την εξασφάλιση της προσβασιμότητάς τους στο φυσικό και το δομημένο περιβάλλον».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ