Ιεράπετρα 17.12.2015

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και με τον ΤΟΕΒ καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να μπορέσουν να ενταχθούν απαραίτητα έργα στο νέο Π.Α.Α, δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο ενημέρωσης για θέματα υποδομών και εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

συνάντηση Υπουργείο

Συγκεκριμένα σε συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Μάρκο Μπόλαρηκαι τους συνεργάτες του ενημερώθηκεγια την πορεία και την εξέλιξη αρδευτικών έργων που αφορούν την περιοχή της Ιεράπετρας, των οποίων η υλοποίηση αναμένεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά προς τον ιδιαίτερα αναπτυγμένο στην περιοχή πρωτογενή κλάδο.

Παράλληλα, εν όψει και του νέου προγράμματος χρηματοδοτήσεων που αναμένεται να ανοίξει, κατά την συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασιών για την αξιοποίηση προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου αναφορικά με έργα που αφορούν υποδομές άρδευσης, δεξαμενές, δίκτυα και άλλα και μεγάλα έργα όπως τη νέα προσαγωγός διώρυγα Μύθων, τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος Μπραμιανών, το διάφραγμα Μύρτους, καθώς και το φράγμα στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη.

Σε κοινή συνάντηση με τον Δήμαρχο Σητείας, κ. Θεόδωρο Πατεράκη, συζητήθηκε επίσης η πορεία του φράγματος των Λιθινών, ενός έργου που όταν υλοποιηθεί αναμένεται να καλύψει ανάγκες τις ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος με αφορμή την επίσκεψη στο Υπουργείο «μέσα από την συνάντηση με τον υπουργό και τις συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν αρδευτικά έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος Ιεράπετρας. Πρόκειται για έργα αναγκαία που θα πρέπει να προχωρήσουν και να ενταχθούν στη νέα Προγραμματική Περίοδο Π.Α.Α. που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο».

«Από την πλευρά μας», όπως ανέφερε, «στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και με τον ΤΟΕΒ καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να μπορέσουν να ενταχθούν απαραίτητα έργα στο νέο Π.Α.Α. Άλλωστε χωρίς έργα δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε την επιδιωκόμενη ανάπτυξη που θα επιλύσει σοβαρά προβλήματα άρδευσης στον Δήμο Ιεράπετρας.»

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας