Ιεράπετρα 24.11.2017

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Δημαρχείο Ιεράπετρας

Πρώτος σταθμός της διήμερης περιοδείας του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου στην ανατολική Κρήτη είναι η Ιεράπετρα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη. Παρόντες ήταν ο βουλευτής Λασιθίου, Μανώλης Θραψανιώτης και άλλοι φορείς της περιοχής. Τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν οι επενδύσεις στο τουριστικό τομέα, τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (κόκκινα δάνεια) καθώς και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει δυο κατευθύνσεις. Πρώτον στοχεύει στην προώθηση και στην ανάπτυξη, και δεύτερον στην προσέγγιση επενδύσεων. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός κ. Παπαδημητρίου «Στην περιοχή της Ιεράπετρας υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι επενδύσεις αυτές θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. Βεβαίως, η οικονομία της περιοχής δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από τον τουρισμό, αλλά μέσα από ένα παραγωγικό μοντέλο να εξεταστούν οι ανάγκες κάθε περιφέρειας του νησιού ξεχωριστά».

episkepsi ypourgou oikonomias

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας εξέφρασε και μετέφερε  τα προβλήματα της περιοχής στον υπουργό. Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης «Είναι απαραίτητο να γίνουν έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τα οποία όμως χρειάζονται άμεση χρηματοδότηση για την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και περιοχής. Έργα αφορούν τον τουρισμό, τους οδικούς άξονες,  το ΒΙΠΑ, το λιμάνι, το νοσοκομείο, το Τ.Ε.Ι. και άλλα. Ζητάμε την άμεση υποστήριξη του υπουργείου».

Προς το κλείσιμο της συνάντησης, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε «Δεν μπορώ να υποσχεθώ πως θα γίνουν όλα. Μέσα στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδίου, θα δοθεί έμφαση σε ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της Ιεράπετρας».

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κλείνει τονίζωντας «Τα παραπάνω προβλήματα τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές, τα γνωρίζει καλά ο κ. Θραψανιώτης αλλά και η κυβέρνηση. Αυτό που περιμένουμε να δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα είναι να γίνουν πράξη επιτέλους οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, και να εγκαινιάζονται έργα με την παρουσία υπουργών στο Δήμο Ιεράπετρας».

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας