Ιεράπετρα 10.7.2017

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που έπληξε την Τοπική Κοινότητα  Ανατολής

Τις ευχαριστίες του σε όλους όσους βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που έπληξε την Τοπική Κοινότητα Ανατολής στις 7 και 8 Ιουλίου 2017 εκφράζει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης σε σχετικό μήνυμά του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «ο Δήμος Ιεράπετρας ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν αποτελεσματικά στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε την Τοπική Κοινότητα Ανατολής την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017.

Πρώτα απ’ όλα την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης και τον διοικητή, αρχιπύραρχο, κ. Γιάννη Μαραγκάκη για την αποτελεσματική διαχείριση χάρη στην οποία αποφεύχθηκε η εξάπλωση της πυρκαγιάς σε περιοχές με θερμοκηπιακές καλλιέργειες, τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λασιθίου και τον διοικητή, αντιπύραρχο, κ. Μιχάλη Βασιλάκη, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας και τον διοικητή, αντιπύραρχο  κ. Παναγιώτη Καράμπελα, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, το 3ο ΚΕΠ Ζήρου, την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου και τον Αστυνομικό Διευθυντή, ταξίαρχο, κ. Μανώλη Παπαδάκη, τον τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιδημάρχους και τους εργαζομένους του Δήμου Ιεράπετρας, την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, το  Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τους Εθελοντές Σαμαρείτες, τους Εθελοντές Διασώστες Ιεράπετρας (ΕΔΙΚ), τον Σύλλογο Τετρακίνησης 4×4, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών, την Ομάδα Πυρασφάλειας Μαλλών και την Ομάδα Πυρασφάλειας Κάτω Χωριού, την Τοπική Κοινότητα Ανατολής και τις γύρω Τοπικές Κοινότητες, τους κατοίκους της περιοχής και κάθε πολίτη  και φορέα που συνέδραμε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι η αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων και η έγκαιρη συνδρομή εναέριων μέσων λειτουργεί αποτελεσματικά, αποτρέποντας τα χειρότερα σε μια περιοχή με ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των χιλιάδων στρεμμάτων θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Προκειμένου να μην κληθούμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τέτοιες επικίνδυνες και καταστροφικές καταστάσεις μιας και βρισκόμαστε στο μέσο της θερινής περιόδου με ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες είναι αναγκαία η αυξημένη προσοχή όλων μας» κατέληξε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας