Ιεράπετρα 14.10.2015

Κόρη από την αρχαία ελιά του Καβουσίου στην Διεθνή Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή»

Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της διεθνούς διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα 18 – 20 Οκτωβρίου, κόρη από την αρχαία ελιά του Καβουσίου που βρίσκεται στην περιοχή του Αζοριά πρόκειται να μεταφερθεί για να τοποθετηθεί συμβολικά στην τράπεζα εργασιών της διεθνούς διάσκεψης.

korh-elia-kavousi-2

Μετά από σχετικό αίτημα, προτάθηκε η μεταφορά κόρης από την μνημειακή αρχαία ελιά ως σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού με αφορμή τη συζήτηση ενός πολύ κρίσιμου ζητήματος που αφορά την ανθρωπιστική κρίση των ημερών μας.

korh-elia-kavousi-3

Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της εν λόγω ενέργειας και μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας παρουσία του Δήμαρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Αντιδημάρχου Τοπικών Κοινοτήτων, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, της Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καβουσίου παρουσία των Αντιδημάρχων, κ. Α. Παπαδοπετράκη, κ. Μ. Λουτσέτη, κ. Α. Πανταζή και της Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού, κας. Μ. Ρουμελιωτάκη.

korh-elia-kavousi

Όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβούλιου, με αφορμή την μεταφορά κόρης από την αρχαία ελιά,με πρωτοβουλία και ευθύνη της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεων στο Καβούσι και στον χώρο της μνημειακής ελιάς την Κυριακή 25 Οκτωβρίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ιεράπετρας.

Απώτερος στόχος, όπως αναφέρθηκε, είναι η μεταφορά της κόρης στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, καθώς και στην έδρα της Unesco προκειμένου να φυτευτεί συμβολικά.

Γραφείο Τύπου