Ιεράπετρα 08.01.2019

Δελτίο Τύπου

Οικία του Ναπολέοντα: Ενα ιστορικό σημείο της πόλης αλλάζει εικόνα

Υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας στον Δήμο της Ιεράπετρας μεταξύ του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση εκτέλεσης εργασιών του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Οικίας Ναπολέοντα και Ηλεκτροφωτισμός οδού Ναπολέοντα».

Το έργο αφορά στις εργασίες επισκευής και συντήρησης της οικίας του Ναπολέοντα καθώς και στην τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων στην Οδό Ναπολέοντα. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 45.432€.

napoleon-1

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Καλαντζάκης:

«Στις προτεραιότητες της Δημοτικής μας αρχής ανήκει και η ανάδειξη των παλαιών ιστορικών κτιρίων και σημείων του Δήμου, τα οποία πρέπει να έχουν την εικόνα που τους αξίζει και ανταποκρίνεται στην ιστορική τους αξία.

Οι εργασίες που ξεκινούν στο σπίτι του Ναπολέοντα και στον περιβάλλοντα χώρο έχουν ως στόχο την ανάδειξη ενός σημαντικού ιστορικού σημείου που στην παρούσα του μορφή δεν είναι επισκέψιμο και απαιτεί εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.

Ευχαριστώ την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, την κ. Χρύσα Σοφιανού, για την συνεχή συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας είναι και η ωρίμανση της μελέτης που αφορά το εν λόγω έργο.

napoleon-2

O ανακαινισμένος και διαμορφωμένος χώρος του «σπιτιού του Ναπολέοντα» αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες και να αναδείξει την ιστορικότητα της πόλης δίνοντας μια επιπλέον πνοή τουριστικού ενδιαφέροντος. 

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ώστε το έργο να παραδοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα και εμμένουμε στον προγραμματισμό μας δρομολογώντας και νέα έργα αρχαιολογικού περιεχομένου για τον Δήμο Ιεράπετρας.»

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας