Ιεράπετρα 20.9.2017

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Ιεράπετρας οι παρεμβάσεις στο χώρο του Πρασίνου – 148.595,34 έχουν διατεθεί τα τρία τελευταία χρόνια

Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις στο χώρο του πρασίνου, υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του αναδόχου εργολάβου η σύμβαση για το έργο Βελτίωση χώρων πρασίνου 2017.

Μετά τις εργασίες που έχουν υλοποιηθεί στο πράσινο τα τρία προηγούμενα χρόνια από τον Δήμο Ιεράπετρας συνολικού προϋπολογισμού 148.595,34 με στόχο τη βελτίωση του πρασίνου σε κεντρικά σημεία του αστικού ιστού της πόλης και σε κοινόχρηστους χώρους στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιεράπετρας με νέες φυτεύσεις και κλαδέματα, εγκαταστάσεις αρδευτικών δικτύων και λοιπές εργασίες, οι παρεμβάσεις συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη του αστικού πρασίνου.

paremvaseis-prasinou

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης «Μετά τη σύσταση για πρώτη φορά στον Δήμο Ιεράπετρας Υπηρεσίας Πρασίνου, στην οποία προχωρήσαμε από την αρχή της θητείας μας, χρηματοδοτούμε παρεμβάσεις και εργασίες πρασίνου, θέλοντας να κάνουμε την Ιεράπετρα και τις Τοπικές Κοινότητες περισσότερο πράσινες και καλαίσθητες. Μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια από το Τμήμα Πρασίνου μελετούμε και υλοποιούμε μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις πρασίνου, δίνοντας άλλη όψη σε αρκετά σημεία.

Όπως αναφέρθηκε συνολικά ο Δήμος Ιεράπετρας τα τρία τελευταία χρόνια έχει δαπανήσει το ποσό των 148.595,34 ευρώ, κάνοντας παρεμβάσεις πρασίνου σε αρκετούς κοινόχρηστους χώρους, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί τόσο το 2017 όσο και το 2018 με νέες παρεμβάσεις.

Για μια σημαντική προσπάθεια έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Ιεράπετρας διαθέτει Τμήμα Πρασίνου, υποστηρίζοντας παρεμβάσεις σ’ αυτόν τον τομέα.  Ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται, όπως ανέφερε και στον τομέα των παιδικών χαρών με στόχο παράλληλα με τις λοιπές εργασίες να ενισχυθεί το πράσινο και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες φυτεύσεις.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας