Ιεράπετρα 12.09.2016

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Δημάρχου και Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας με θέμα το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ

Εν όψει της πραγματοποίησης του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας 15 – 22 Οκτώβριου 2016 , ο Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για το πρόγραμμα και τις οργανωτικές λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.

screenshot_4

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο, κ. Μάνωλη Γεωργάλακη και τα μέλη του Συλλόγου, κυρίες, Σοφία Κονταξάκη, Σοφία Τσαντιράκη, Πόπη Κονταξάκη για τις προετοιμασίες της περιόδου, καθώς και για το πρόγραμμα του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ, ενός καταξιωμένου πλέον πανελλαδικά θεσμού της Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρθηκε, το φεστιβάλ, που διαγράφει απόλυτη επιτυχία,  θα πραγματοποιηθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά  15 – 22 Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα, έχοντας για πρώτη φορά φέτος συμμετοχές θεατρικών ομάδων και από το εξωτερικό.  Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαλάκης, συνολικά θα διαγωνιστούν επτά θεατρικές ομάδες, οι οποίες επιλέχθηκαν από τις συνολικά τριάντα που υπέβαλλαν αιτήσεις συμμετοχής, ενώ για μια ακόμη χρονιά στην κριτική επιτροπή θα μετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο του θεάτρου, μεταξύ των οποίων, η Έρση Βασιλικιώτη, σκηνοθέτις, ο Νίκος Βερλέκης, ηθοποιός, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, κριτικός θεάτρου, ο Λάκης Κομνηνός, ηθοποιός και η Ελένη Χαβιαρά, θεατρική συγγραφέας.

Στο αξιόλογο έργο του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας αναφέρθηκε ο κ. Καλαντζάκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σπουδαιότητα ενός ευρωπαϊκά διακεκριμένου θεσμού που υποστηρίζει ο Σύλλογος και λέγεται  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας.

Όπως  ανέφερε με αφορμή την εν λόγω συνάντηση, «Για 6η συνεχή χρονιά η Ιεράπετρα θα αποδείξει και έμπρακτα πως  περιφερειακές πόλεις μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας γεγονότα πανελλήνιας εμβέλειας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, στους εθελοντές και σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Ο Δήμος Ιεράπετρας, η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και όλοι εμείς υποστηρίζουμε ενεργά  το σπουδαίο γεγονός που σύντομα ξεκινά στην πόλη μας και την μεγάλη οργανωτική προσπάθεια» τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην φετινή διοργάνωση.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας