Ιεράπετρα 24.08.2018

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον δημοτικό αστυνομικό – εντατικοποίηση των ελέγχων από τη Δημοτική  Αστυνομία Ιεράπετρας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον προϊστάμενο του τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας κ. Ιωάννη Γαϊτανάκη.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Γαϊτανάκης ενημέρωσε το Δήμαρχο για την εντατικοποίηση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας, η οποία κατά το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης εκατοντάδων καταγγελιών ως συνέπεια της αυξημένης τουριστικής κίνησης του Αυγούστου. Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως την αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, τη μη τήρηση του κανονισμού καθαριότητας, τη μη αποψίλωση ακαθάριστων οικοπέδων για την πρόληψη πυρκαγιών, την παραβίαση της νομοθεσίας περί ευζωίας και κακοποίησης ζώων συντροφιάς, την αλόγιστη και άσκοπη κατανάλωση πόσιμου νερού, την παράνομη στάθμευση οχημάτων και τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη στελέχωση του τμήματος μόνο με ένα Δημοτικό Αστυνομικό σε συνδυασμό με τη συνεχή προσπάθεια της Δημοτικής Αστυνομίας για βελτίωση της ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών μέσω της επίλυσης προβλημάτων καθημερινότητας και της αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών επιβλαβών για το κοινωνικό σύνολο.

kalantzakhs-gaitanakis

Ο κ. Καλαντζάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαϊτανάκη για το έργο που επιτελεί και για την άψογη συνεργασία του με τον Δήμο και με το Αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή ως δημοτική αρχή στηρίξαμε τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ιεράπετρα.

Επανασυστήσαμε το Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας, το οργανώσαμε, εξοπλίσαμε νέο γραφείο και προμηθευτήκαμε νέο περιπολικό όχημα.

Στόχος μας δεν είναι η επιβολή προστίμων αλλά η σωστή ενημέρωση των δημοτών και η διατήρηση του σεβασμού στο συνάνθρωπο, στους νόμους και στη δημόσια περιουσία.

Κατανοώντας τα προβλήματα υποστελέχωσης του τμήματος συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια του κ. Γαϊτανάκη για τη διατήρηση της τάξης σε έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο δήμο με πολλά χωριά.»

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας