Ιεράπετρα 30.12.2015

Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του έτους από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Πρόταση για τη δημιουργία διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Την διεκδίκηση ίδρυσης διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνεργασία με όμορους δήμους στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας κατά την τελευταία συνεδρίασή του την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015.

Όπως αναφέρθηκε αναφορικά με το εν λόγω θέμα με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διευθετηθεί ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια   η κοινωνία, το οποίο σχετίζεται όχι μόνο με την κακή αισθητική που δημιουργούν οι αγέλες των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και με κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Αντιμετωπίζοντας άμεσα το πρόβλημα, ο δήμος από την πλευρά του, τονίστηκε, εντάσσει στον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς ένα ιδιαίτερα αυξημένο ποσό με στόχο την πιο αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος, στο πλαίσιο πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων του σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η αυτοδιοίκηση λόγω και της υποχρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος.

Η εξέταση της αίτησης παραίτησης του προέδρου του ΝΠΔΔ Λιμενικό Ταμείο

Κατά την ίδια συνεδρίαση η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξή της στο πρόσωπο του προέδρου του νπδδ Λιμενικό Ταμείο, κ. Αντώνη Πετρά, στο δύσκολο έργο που καλείται να συνεχίσει προκειμένου η Ιεράπετρα να αποκτήσει επιτέλους ζώνη λιμένος και να αναβαθμίσει το σύνολο των λιμενικών υπηρεσιών της, υποστηρίζοντάς έτσι τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες αλιείς.

Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και το ζήλο του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου στη προώθηση και επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση παραίτησης του κ. Αντώνη Πετρά από την προεδρεία του Λιμενικού Ταμείου και παράλληλα εξέφρασε την συμπαράστασή του στο δύσκολο έργο του.

Πρόγραμμα δακοκτονίας

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα δακοκτονίας, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο την επιθυμία των Τοπικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας, όπως αυτές διατυπώθηκαν μέσα από τις αποφάσεις των συμβουλίων τους .

Λοιπά έργα και δράσεις

Τέλος στην ίδια συνεδρίαση δρομολογήθηκαν δράσεις και έργα του δήμου τα οποία βρίσκονται σε διάφορες φάσεις υλοποίησης, συντελώντας έτσι στην επιτάχυνση του ρυθμού σχεδιασμού και υλοποίησης τους. Πρόκειται για έργα που υλοποιούνται και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται να συμβάλλει στην καλυτέρευση της καθημερινότητας και στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.

Ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση σύσσωμο το σώμα του συμβουλίου, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ, οι αντιδημάρχοι, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι εν όψει και των ημερών εξέφρασαν τις ευχές με την ελπίδα το 2016 να είναι μια δημιουργική και παραγωγική για τον Δήμο Ιεράπετρας χρονιά.

Ο πρόεδρος Δ.Σ

 Ιωάννης Τζιρβελάκης