Ιεράπετρα, 20.11.2020

Δελτίο Τύπου

Υπεγράφη ακόμα ένα έργο αθλητισμού στον Δήμο Ιεράπετρας – Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κλειστό γυμναστήριο 

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας και της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ιεράπετρας «ΜΑΡΚΟΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 392.500 ευρώ.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών πάνελ, την αντικατάσταση των φωτιστικών της αίθουσας και των υπολοίπων χώρων με φωτιστικά LED, την εξασφάλιση επιπέδου φωτισμού που προορίζεται για αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου ανταγωνισμού όπως εθνικά και επαγγελματικά πρωταθλήματα, την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης κ.α.

Ο κ.Καλαντζάκης στις δηλώσεις του υπογράμμισε:

«Υπογράψαμε σήμερα ένα σημαντικό έργο που έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των έργων αθλητισμού που έχουμε υλοποιήσει προς όφελος του αθλούμενου πληθυσμού του Δήμου Ιεράπετρας. 

Το γυμναστήριο «ΜΑΡΚΟΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ», που είναι το μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας και ένα από τα μεγαλύτερα της Κρήτης και φιλοξενεί πολυάριθμες αθλητικές δραστηριότητες και μεγάλο αριθμό αθλητών, αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται ενεργειακά με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών άθλησης στο χώρο και εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων. 

Το έργο εντάχθηκε έπειτα από μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις» και αποτελεί τμήμα του γενικότερου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής περί εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακόμα και σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε εστιάζουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και δρομολογούμε όλα τα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος Ιεράπετρας.».