Ιεράπετρα 28.01.2019

Δελτίο Τύπου

ην Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην μικρή αίθουσα συνεδριάσεων, δίπλα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», μία ενημέρωση- παρουσίαση στους μαθητές του τμήματος Α4 του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, με θέμα  «Πλαστική Σακούλα. Η αρχή του… τέλους».

Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης αυτής ήταν η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη. Παρών στην ενημέρωση ήταν και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Μιχάλης Προїστάκης.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στην εμφάνιση της πλαστικής σακούλας στη ζωή μας, στις καταστροφικές συνέπειες που έχει για το περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο, αλλά και την κατάληξή τους μετά τη χρήση τους.

Επιπλέον, δηλώθηκαν τα επίσημα στοιχεία για τις ποσότητες κατανάλωσης πλαστικών τσαντών παγκοσμίως και στην Ε.Ε. ξεχωριστά, καθώς και το ποσοστό ανακύκλωσής τους.

plastikh-sakoula

Τέλος, έγινε λόγος για τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια από την Ε.Ε και την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια μείωσης ή και κατάργησης των πλαστικών τσαντών μελλοντικά, που θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε τον ΕΣΔΑΚ για το ενημερωτικό και οπτικό υλικό που μας έστειλε, αλλά και για τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες που δώσαμε στο τέλος στους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς.

«Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στην κα. Χαρά Φλουράκη για την πρωτοβουλία της να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση σε συνεργασία με την υπηρεσία μας. Είμαστε στη διάθεση όλης της εκπαιδευτική κοινότητας για την υλοποίηση τέτοιων ενημερωτικών εκδηλώσεων. Χαίρομαι πραγματικά για το ενδιαφέρον των παιδιών να ενημερωθούν γενικότερα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Έγινε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση μετά το τέλος της παρουσίασης και ευελπιστώ να ακολουθήσουν κι άλλου τέτοιου είδους δράσεις που στόχο έχουν στην ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση  μικρών και μεγάλων όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος”.

 
Η Aντιδήμαρχος
Ρουμελιωτάκη Μαρία