Ιεράπετρα 24.01.2019

Δελτίο Τύπου

Πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ιεράπετρας

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 έλαβε τέλος το τετραήμερο πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων των αδέσποτων ζώων (σκύλοι – γάτες) στο Δήμο μας.

Έγιναν στειρώσεις σε 43 σκυλιά και σε 46 γατιά.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Προστασίας Ζώων  Förderverein Arche Noah Kreta e. V., και τη τριμελή εθελοντική ομάδα με επικεφαλής την κτηνίατρο κ. Α. Χατζηδιάκου, που συμμετείχαν και είχαν την ευθύνη των στειρώσεων. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και ζητούμε συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα αιτήματα των κατοίκων που  ζήτησαν να μας φέρουν κάποιο αδέσποτο για στείρωση.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την υπάλληλο του Δήμου και Προϊσταμένη του Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Νεκταρία Κασσωτάκη  η οποία είχε όλη την ευθύνη και οργάνωση του προγράμματος.

steiroseis

Επίσης ευχαριστούμε τα μέλη των φιλοζωικών συλλόγων που βοήθησαν κατά τη διάρκεια των στειρώσεων καθώς και α) το κατάστημα εστίασης “Mamas” για τα γεύματα που προσέφερε τις τρείς από τις τέσσερις ημέρες στα μέλη της εθελοντικής ομάδας στειρώσεων  και β )το κατάστημα  ‘‘Γοργόνα‘‘ για τη μία ημέρα γ) ανώνυμο χορηγό για την προσφορά πρωινών.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εκτός από το πρόγραμμα των εθελοντικών στειρώσεων που θα συνεχιστεί , θα προχωρήσουμε και σε σύμβαση  με κτηνίατρο για πρόγραμμα φροντίδας-στειρώσεων αδέσποτων ζώων.

Ζητάμε την ευαισθητοποίηση όλων σας ως προς τη σωστή αντιμετώπιση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων αλλά και την υπεύθυνη φροντίδα των  δεσποζόμενων ζώων ιδιαίτερα όσον αφορά τη σήμανσή τους και τον έλεγχο της αναπαραγωγής τους.

Η Αντιδήμαρχος
Μαρία Σκυβάλου-Ρουμελιωτάκη