Ιεράπετρα 20.9.2016

Η απόφαση του Δ.Σ Ιεράπετρας για τη φιλοξενία προσφύγων

To θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο Ιεράπετρας τέθηκε προς συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Μετά τις τοποθετήσεις που έγιναν και τη συζήτηση του θέματος, κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη λήψη της παρακάτω απόφασης:

«Η Ιεράπετρα για άλλη μια φορά εκφράζει αισθήματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, φιλοξενίας και εθελοντισμού στα θύματα ενός καταστροφικού πολέμου που είναι οι πρόσφυγες.

Εναντιώνεται στη δημιουργία ανοικτών χώρων φιλοξενίας (hot spot) που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες σε απάνθρωπες συνθήκες σε έναν τόπο που δεν είναι επιλογή και προορισμός τους.

Είμαστε θετικοί στην κατεύθυνση της φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή μας σε διαμερίσματα ή μικρές ξενοδοχειακές μονάδες  με απαράβατους όρους:

  1. Τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των προσφύγων
  2. Τη διασφάλιση της υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής τους
  3. Την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων που απαιτούνται, με αποκλειστικά κρατική διαχείριση.

Για όλα τα παραπάνω την κύρια ευθύνη έχει η Κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες και ο ρόλος του Δήμου θα είναι επικουρικός προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει στην απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας