Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας κατά τη συνεδρίασή του στις 21 Οκτωβρίου 2014 και μετά από σχετική, εκτενή συζήτηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας εκφράζει την αγανάκτηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας για τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Διεκδικούμε

  • Την άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων και ενός παιδιάτρου στο Γ.Ν.Ι.
  • Τη διατήρηση τουλάχιστον του σημερινού οργανισμού με την προσθήκη δύο παθολόγων ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου
  • Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού για πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου
  • Επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Οι υποσχέσεις που λάβαμε από τη Διοίκηση της Υγιειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Υφυπουργού κ. Πλακιωτάκη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 8/9/2014 για άμεση στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής που υπολειτουργεί εδώ και 2 χρόνια, δεν πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

Λόγω της μη τήρησης όσων υποσχέθηκαν αλλά και των μεγάλων συνεχιζόμενων  προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, τις αμέσως επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί μονοθεματική συνεδρίαση του ΔΣ Ιεράπετρας.

Θεωρούμε επιτακτική την παρουσία του Υφυπουργού κ. Πλακιωτάκη, του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Γρηγοράκη, του Διοικητή των Νοσοκομείων Λασιθίου κ. Μακρονικολάκη, τους οποίους καλούμε άμεσα σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας να καθορίσουν την ημερομηνία διεξαγωγής της συνεδρίασης στην οποία θα κληθούν επίσης ο Βουλευτής Λασιθίου, κ. Δερμιτζάκης, θεσμικοί φορείς καθώς και ο λαός της Ιεράπετρας.»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  ΤΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ψήφισμα της Δημοτικής Κοινότητας για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

 Η Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας κατά την συνεδρίαση στις 22 Οκτώβριου 2014 και με αριθ. πρωτ. οικ. 74/22-10-2014 αποφάσισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας :

«Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας εξυπηρετεί μια ευρύτατη περιοχή που εκτείνεται από τη Ρίζα μέχρι το Γούδουρα. Εξυπηρετεί ένα πληθυσμό που τους θερινούς  μήνες ξεπερνά τις 50.000, χωρίς να υπολογίζουμε τους οικονομικούς  μετανάστες που φιλοξένει η περιοχή μας.

Η συνεχής  υποβάθμιση του νοσοκομείου μας , με την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, με την έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού κλπ., οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργησή του, που άμεση συνέπεια θα έχει την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αυτής της μεγάλης περιοχής.

Η ανθρωπινή ζωή δεν είναι εμπόρευμα και η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά κριτήρια, αλλά να παρέχεται δωρεάν, χωρίς διακρίσεις σε όλους τους πολίτες.

Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε το Δήμο Ιεράπετρας, όλους τους Φορείς της πόλης, το Σύλλογο Εργαζομένων  του Νοσοκομείου, την Επιτροπή Αγώνα και όλους τους δημότες της Ιεράπετρας και τις προσπάθειες που γίνονται για την προάσπιση του νοσοκομείου και την πλήρη ομαλή λειτουργία του. Η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό που κάθε δημότης έχει δικαίωμα σ αυτό και η Ιεράπετρα θα πρέπει να έχει ένα οργανωμένο,  επαρκώς στελεχωμένο νοσοκομείο, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις πολλαπλές ανάγκες της ευρύτερης  περιοχής  που εξυπηρετεί.

Επίσης, καλούμε τους κ. Πλακιωτάκη, Υφυπουργό και Βουλευτή Λασιθίου, κ. Δερμιτζάκη, Βουλευτή Λασιθίου, κ. Γρηγοράκη, Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Μακρονικολάκη, Διοικητή των νοσοκομείων Λασιθίου, να συμμετέχουν στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για το Νοσοκομείο, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ήμερες, καθώς και τον λαό της Ιεράπετρας για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα όλων μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία»

 Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας

Παράρτημα πληροφοριών & υπερσυνδέσεων

Πληροφορίες ανάρτησης

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ - info@ierapetra.gov.gr