Προς ενημέρωση των δημοτών (εκλογικό σώμα) παρουσιάζουμε τους συνδυασμούς  και τους επικεφαλής τους που θα διεκδικήσουν την ψήφο του εκλογικού σώματος (ως σχετική σημείωση στο τέλος του post). Επόμενη μας καταχώρηση  μας : «Λαϊκή Συσπείρωση» – Υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Κοτσυφάκη

 

laikh_suspeirwsh-ierapetra-kotsyfaki-maria

«Λαϊκή Συσπείρωση» – Υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Κοτσυφάκη

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Εκλογική Περιφέρεια Ιεράπετρας

1)    Αντωνίου Ιωάννης του Χαράλαμπου

2)    Βαρδιάμπασης Μιχαήλ του Ανδρέα

3)    Βασαρμίδη Μαρίνα του Αντωνίου

4)    Δερμιτζάκη Ιωάννα του Συμεών

5)    Δερμιτζάκης Γεώγιος του Εμμανουήλ

6)    Δημητριάδης Αλέξανδρος του Θεόδωρου

7)    Κασσωτάκη Γεωργία (Ζέτα) του Κωνσταντίνου

8)    Κόκκίνος Χαρίλαος (Χάρης) του Βασίλειου

9)    Κοντοπόδης Νικόλαος του Γεωργίου

10) Κρανιδιώτης Διονύσιος του Πέτρου

11) Λασηθιωτάκη Εμμανουέλα του Ιωάννη

12) Λουτσέτης Εμμανουήλ του Γεωργίου

13) Μαριδάκης Ιωάννης του Αντωνίου

14) Μουστακάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη

15) Μπακαής Κωνσταντίνος του Νικολάου

16) Μπιμπίκα Φωτεινή του Γεωργίου

17) Παραουλάκη Μαρία του Δημητρίου

18) Παρσωτάκη Καλλιόπη του Ιωάννη

19) Σαμπροβαλάκης Εμμανουήλ (Μάνος) του Νικολάου

20) Σαράτσης Σεραφείμ του Ιωάννη

21) Σιμόπουλος Αθανάσιος του Πανταζή

22) Σπηλιάδη Αθανασία (Σούλα) του Βασιλείου

23) Φωτάκης Ανδρέας του Αλεξίου

24) Χαμεζανάκη Μαρία του Εμμανουήλ

25) Χαρβαλιάς Βλάσιος του Εμμανουήλ

Εκλογική Περιφέρεια Μακρύ Γιαλού

1)    Αβανίδου Μαρία του Πολυχρόνη

2)    Καπαράκης Γεώργιος του Εμμανουήλ

3)    Σπυριδάκης Ιωάννης του Πέτρου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη

1)    Μανωλάκης Γεώργιος του Ιωάννη

2)    Χατζάκη Μαρία του Εμμανουήλ

Τοπική Κοινότητα Ανατολής

1)    Μελιόπουλος Αντώνιος του Ευθυμίου

Τοπική Κοινότητα Καβουσιου

1)    Αθενάκη – Κουρίνου Μαρία του Ιωάννη

2)    Σπηλιαρώτης Γεώργιος του Νικολάου

Τοπική Κοινότητα Κάτω Χωριού

1)    Μπροκάκης Γεώργιος του Ιωάννη

2)    Παπαδάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη

3)    Σκυβάλου Αικατερίνη του Αριστείδη

Τοπική Κοινότητα Μαλών

1)    Παραουλάκης Γεώργιος του Νικολάου

Τοπική Κοινότητα Μύθων

1)    Μίχος Μιχαήλ του Αγγέλου

(σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακήρυξης του συνδυασμού από το Πρωτοδικείο)

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση δε θα σας πούμε παραμύθια περί «αναξαρτησίας». Για τον απλό και προφανή λόγο πως κανένας δεν είναι ανεξάρτητος όσο κι αν θέλει και προσπαθεί να βαφτίζεται έτσι. Ακόμη κι αν δεχτούμε και πιστέψουμε πως κάποιος είναι ανεξάρτητος από τους υπάρχοντες και γνωστούς πολιτικούς χώρους, ανεξάρτητος από τις πολιτικές δεν είναι. Όλων οι προτάσεις έχουν πολιτικό περιεχόμενο και προσανατολισμό. Όλων οι θέσεις απαντάνε στο ερώτημα «ποιόν εξυπηρετούν;». Εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, τα προβλήματα των ανέργων, των μικρών – φτωχών αγροτών, των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας, των γυναικών ή εξυπηρετούν τη συνέχεια της διαχείρισης του σημερινού σαπισμένου πολιτικού συστήματος που προσπαθώντας να παρατείνει την ύπαρξη του επιστρατεύει μηχανισμούς αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης του λαού;

Επίσης δε θα σας πούμε παραμύθια πως οι τοπικές εκλογές δεν έχουν σχέση με την πολιτική και τα κόμματα και πως πρέπει να κοιτάξουμε μόνο για το καλό του τόπου. Αυτό εκτός από παραμύθι είναι και μεγάλο ψέμα. Το λένε αυτοί που προσπαθούν να αθωώσουν τις πολιτικές που μας έφτασαν μέχρι εδώ. Όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπαθούσαν να μας πείσουν πως στην Αθήνα, στην κεντρική διοίκηση είναι οι «κακοί» πολιτικοί που μη γνωρίζοντας τον τόπο μας παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις. Αλλά εμείς οι «καλοί» πολιτικοί που ξέρουμε τον τόπο και αγωνιούμε γι’ αυτόν, είμαστε με τον κόσμο και προσπαθούμε να διορθώσουμε αυτές τις λανθασμένες αποφάσεις. Να σας δώσουμε ένα παράδειγμα. Ο κος Πλακιωτάκης όταν στη βουλή ψηφίζει και βάζει την υπογραφή του στις περικοπές του προϋπολογισμού δεν γνωρίζει πως θα ακολουθήσει υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και συρρίκνωση των νοσοκομείων του νομού με υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση; Όταν όμως έρχεται στο Λασίθι επιλεκτικά ξεχνάει αυτά που ψήφισε στη βουλή και συμμετέχει σε συσκέψεις αγωνίας για την τύχη των νοσοκομείων. Στο ίδο μοτίβο κινούνται και οι υποστηρικτές της δικομματικής κυβέρνησης. Ξεχνάνε το τι ψηφίστηκε στη βουλή και καμώνονται τους διαφωνούντες και τους αγωνιστές προσπαθώντας να παραπλανήσουν το κόσμο για να μην βγάλει τα συμπεράσματά του.

Στην πραγματιότητα δεν υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό που γνωρίζαμε σαν τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα είναι το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Μια σειρά αρμοδιότητες εκχωρήθηκαν στους δήμους και στις περιφέρειες χωρίς να συνοδευτούν από την ανάλογη χρηματοδότηση. Μετακυλίουν τα βάρη στους δήμους οι οποίοι με τη σειρά τους θα τα μετακυλίσουν στους δημότες. Οι δήμοι λειτουργούν σα μηχανισμός ανάσχεσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συνεχίζει στο σάπιο και φθαρμένο πολιτικό σύστημα να διασώζει τον εαυτό του.  Αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη παρατάξεων όπως αυτών που πρόσκεινται ή στηρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι με άλλου είδους διαχείριση μπορούν τα πράγματα να βελτιωθούνε και να γίνουνε φιλολαϊκά. Λένε ψέματα και εξαπατάνε το λαό. Φιλολαϊκή διέξοδος μέσα στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει. Αυτό που χρειάζεται είναι το γκρέμισμά του. Αλλά για να γκρεμιστεί πρέπει να συμβάλλουν να αφυπνιστεί ο λαός και να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Το άλλο παραμύθι που ακούγετε κατά κόρον τις ημέρες αυτές, είναι για τους έντιμους, πετυχημένους και εργατικούς αγωνιστές που θα δουλέψουν με μεράκι για το καλό του τόπου, αυτός θα «αναπτυχθεί» και όλα θα πάνε καλά.

Κι αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Καθημερινά επιβεβαιώνεται πως δεν αρκούν το μεράκι και οι καλές προθέσεις. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι πρωτίστως ταξική. Αυτοί που βιώνουν εντονότερα και χειρότερα την καπιταλιστική κρίση είναι οι λαϊκές οικογένειες. Είναι οι άνεργοι για τους οποίους δε νοιάζεται κανένας, οι εργαζόμενοι που βλέπουν τα μισθούς τους να εξανεμίζονται και τα εργασιακά τους δικαιώματα να διαλύονται, είναι οι μικροί – φτωχοί αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες που βλέπουν το επερχόμενο ξεκλήρισμά τους, είναι οι μικροί επαγγελματίες που είτε έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και πέρασαν στην ανεργία ανασφάλιστοι, είτε μετράνε αντίστροφα τις ημέρες μέχρι να βάλουν κι αυτοί λουκέτο, είναι οι νέοι που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους μέσα στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια, είναι οι συνταξιούχοι που τους εξαναγκάζουν στην εξαθλίωση, είναι οι γυναίκες που βλέπουν το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας είτε δουλεύουν είτε προσπαθούν να συντηρήσουν τις οικογένειές του. Για όλους αυτούς τι θα κάνουν οι έντιμοι, πετυχημένοι και εργατικοί με το μεράκι; Όλοι αυτοί δεν αποτελούν μέρος του τόπου μας. Πώς το εννοούνε; Δεν το καταλαβαίνουμε. Ο τόπος μας θα αναπτυχθεί και θα ευημερήσει ενώ οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτόν τον τόπο θα δυστυχούν και θα ταλαιπωρούνται;

Εμείς είμαστε η Λαϊκή Συσπείρωση. Ποτέ δεν είπαμε ψέματα για να ξεγελάσουμε ή να χαϊδέψουμε τα αυτιά των συμπολιτών μας. Ποτέ δεν παραπλανήσαμε για να κρύψουμε την ταυτότητά μας. Είμαστε η παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Είμαστε οι μόνοι που τολμάμε και αποκαλύπτουμε τους πραγματικούς ενόχους για αυτά που ζούμε. Με τη δύναμη που μας δίνουνε κάθε φορά οι συμπολίτες μας αγωνιζόμαστε να δυναμώσει η φωνή και η αντίσταση του λαού και της νεολαίας.

Οι τριπλές εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι κατ’ εξοχήν πολιτικές. Πρέπει  αυτό το «δεν πάει άλλο» που λέει ο λαός να εκφραστεί σε όλες τις κάλπες και για τις ευρωεκλογές και για τις περιφερειες και για τους δήμους με ισχυροποιηση του ΚΚΕ παντού.

Όπως είναι καθολική και ενιαία η επίθεση που δεχόμαστε, έτσι καθολική και ενιαία πρέπει να είναι και η απάντησή μας στις κάλπες.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση θα προβάλλουν το αποτέλεσμα της κάλπης που τους βολεύει περισσότερο, ερμηνεύοντάς το ως επιβεβαίωση της πολιτικής τους.  Ο λαός πρέπει να τους χαλάσει τα σχέδια. Το βράδυ των εκλογών κανένας από τους δύο να μην έχει πάρει λαϊκή έγκριση. Η μεν κυβέρνηση για να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, ο δε ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει να κοροϊδεύει ότι υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, αν αλλάξει ο διαχειριστής της «ευρωενωσιακής» πολυκατοικίας.

Τι συνεβη, τι συμβαίνει και τι θα συμβεί στο Δήμο Ιεράπετρας

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Ο δήμος Ιεράπετρας όπως και όλοι οι δήμοι, αποτελούν πεδίο πειραματισμού και εν τέλει διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Στους δήμους έχουν εφαρμοστεί όλων των ειδών οι εργασιακές σχέσεις.

Συμβασιούχοι αορίστου και ορισμένου χρόνου, συμβασιούχοι εποχιακοί, εργαζόμενοι με προγράμματα του ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι στα πλαίσια της Κοινωφελούς Εργασίας, εργαζόμενοι με μπλοκάκια, περιστασιακοί εργαζόμενοι κλπ.

Είμαστε οι μόνοι που λέμε και επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους, ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο Δήμος Ιεράπετρας αποδέχτηκε το καθεστώς της απαγόρευσης προσλήψεων και προσαρμόζει τις δραστηριότητες του σε συνθήκες έλλειψης προσωπικού. Μάλιστα το επεκτείνει και το κάνει εργαλείο. Για να καλύψει τις οργανωτικές και διοικητικές αδυναμίες του όλο και πιο συχνά επικαλείται την έλλειψη προσωπικού.

Αποδέχτηκε, με λίγη γκρίνια είναι η αλήθεια τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αποδέχτηκε την απόλυση των σχολικών φυλάκων.

Σειρά έχουν πάρει οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων. Τι θα κάνει ο δήμος με τις επιτροπές παιδείας τους; Θα αντιδράσει στοιχειωδώς ή θα το αποδεχτεί κι αυτό;

Υπάκουσε και πειθάρχησε στο Υπουργείο Εσωτερικών και έστειλε λίστες εργαζομένων για την διαδημοτική κινητικότητα η οποία είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει. Εμείς καλούσαμε σε ανυπακοή. Να μη δώσουν οι δήμοι στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Πεδίο δόξης λαμπρό για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρησεις. Το καινούριο «φρούτο» που μας έρχεται με τη σφραγίδα της ΕΕ. Όλο το προηγούμενο διάστημα γίνονταν η προετοιμασία. Υποχρηματοδότηση και απαξίωση των κοινωνικών δομών που απέμειναν. Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, Γηροκομείο. Με τις απειλές της ανεργίας και του κλεισίματος των δομών θα εξωθήσουν τους εργαζόμενους στη σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Αποφεύγουν όμως να τους πουν πως αυτές στηρίζονται στην κακπληρωμένη και στην ανασφάλιστη εργασία. Αποφεύγουν να πουν στους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών πως στο εξής θα συνεχίσουν να είναι ωφελούμενοι μόνο αν βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στήθηκε με πρωτοβουλίες του Δήμου και με χρήματα της ΕΕ. Οι υπηρέτες των πολιτικών που μας οδηγούν στην ανεργία και μας επιβάλλουν τη φτώχια, το ρίχνουν στη φιλανθρωπία.

Για το κοινωνικό παντοπωλείο κάναμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις στο ΔΣ όταν συζητιόταν ο κανονισμός λειτουργίας του, οι οποίες φυσικά δεν έγιναν αποδεκτές. Δεν έγιναν αποδεκτές επειδή η όλη λειτουργία του είναι προσχηματική και επιφανειακή.

Είναι συνεχώς υποχρηματοδοτούμενο. Ο προϋπολογισμός του είναι συνεχώς μειούμενος. Ξεκίνησε με 50 χιλ ευρώ, και κατέληξε στις 20 χιλ. ευρώ. Και βάλανε και μια παράγραφο στον κανονισμό λειτουργίας που λέει πως: «η διανομή των προϊόντων θα γίνεται ανάλογα με τη διάθεσή τους»!!! Δηλαδή δεν έχουμε – δε σας δίνουμε.

Οι προτάσεις μας στόχευαν στο να βρίσκονται μόνιμες λύσεις αντιμετώπισης της φτώχιας με τη συνδρομή της Κοινωνικής και της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου και φυσικά με τη σταθερή χρηματοδότησή του.

Κοινωνικό Ιατρείο

Η εμπορευματοποίηση της υγείας, η υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας (του νοσοκομείου), η αποδοχή του διαχωρισμού ασφαλισμένος – ανασφάλιστος οδήγησαν στην δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και στην Ιεράπετρα.

Είναι αξιοσημείωτο πως απ’ τη πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, ο δήμος έσπευσε επίσημα να το υιοθετήσει!. Σ’ εμάς προκάλεσε ευλογη απορία η ταχύτητα της υιοθέτησης και αναρρωτηθήκαμε γιατί τόσους μήνες δεν έσπευσε να υιοθετήσει το νοσοκομείο ή έστω μία απ’ τις κλινικές του νοσοκομείου.

Φυσικά και δεν είμαστε αντίθετοι με την αλληλεγγύη και με την εθελοντική προσφορά κάποιων.

Είμαστε αντίθετοι με το διαχωρισμό ασφαλισμένος – ανασφάλιστος. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους χωρίς όρους και περιορισμούς. Όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας να μπορεί να απευθύνεται στο νοσοκομείο και να του παρέχονται υπηρεσίες και φάρμακα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τόσο απλά.

Ο αγώνας έπρεπε να είναι σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Να αθροίσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να μην αφήσουμε να περάσει ο διαχωρισμός ασφαλισμένος – ανασφάλιστος. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες εκτεταμένης ανεργίας και βίαιης φτωχοποίησης.

Είμαστε αντίθετοι στο να βάζουμε πλάτη και να διευκολύνουμε τη Δημόσια Διοίκηση να «ξεφορτωθεί» την υποχρέωση παροχής υπηρεσιών υγείας και φαρμάκων σε όλους του πολίτες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο, προσπαθώντας να βάλει το σωστο πλαίσιο υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και προσπαθώντας να εξηγήσει στον κόσμο τις πραγματικές αιτίες τις υποβάθμισής της. Ο αγώνας για τη δημόσια υγεία πρέπει να είναι ταξικά προσανατολισμένος. Η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας να γίνει υπόθεση της λαϊκής συμμαχίας.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η Ιεράπετρα είναι ένας κατεξοχήν αγροτικός δήμος.

Οι αγρότες όμως έχουν αφεθεί στην τύχη τους έρμαιο των εμπόρων και των εταιριών.

Το πρόσφατο παράδειγμα με το υβρίδιο της πιπεριάς έδειξε για άλλη μια φορά την πραγματικότητα.

Έκλεισε ο τοπικός σταθμός του ΕΘΙΑΓΕ και δεν άνοιξε ρουθούνι. Το κλείσιμό του ήρθε σαν φυσική κατάληξη συνεχούς υποβάθμισης και απαξίωσης.

Το αντίθετο θα έπρεπε να συνέβαινε. Ο σταθμός αγροτικής έρευνας θα έπρεπε συνεχώς να ενισχύεται και να αναβαθμίζεται για να μπορεί να παίζει ενεργό ρόλο παρέχοντας στήριξη, βοήθεια και πολύτιμη πληροφόρηση στους αγρότες της περιοχής μας.

Το αγροτικό κόστος (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, νερό, ενέργεια) έχει εκτιναχτεί στα ύψη. Οι παραγωγοί με τις τιμές που πιάνουν τα προϊόντα τους δεν καταφένουν να το καλύψουν. Στο τέλος ή μπαίνουν μέσα ή τους απομένει μόνο η δουλειά τους.

Αποδείχτηκε περιτρανα όλα τα προηγούμενα χρόνια, πως η πολιτική των ευχών και των υπομνημάτων που ακολούθησε ο Δήμος με την Αγροτική Επιτροπή του δεν καταφέρνουν τίποτα.

Η στήριξη στους αγρότες της περιοχής θα πρέπει να είναι έμπρακτη. Είναι σχιζοφρενικό να λένε κάποιοι ότι στηρίζουν τους αγρότες την ίδια στιγμή που αποδέχονται την ΚΑΠ η οποία τους ξεκληρίζει.

Κτηνοτρόφοι

Τους κτηνοτρόφους ο δήμος τους θυμάται μόνο όταν προκύπτουν θέματα ανεξέλεγκτης βόσκησης. Που κι εκεί δε γίνεται τίποτα. Την οριοθέτηση των βοσκοτόπων την θέλουν και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι. Οι κτηνοτρόφοι έχουν κι αυτοί οξυμένα προβλήματα εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και του υψηλού κόστους παραγωγής.

Οι κτηνοτρόφοι της Ιεράπετρας αντιμετωπίζουν ένα επιπρόσθετο πρόβλημα της μη ύπαρξης σφαγείων. Στο ζήτημα αυτό ο δήμος θα μπορούσε να παίξει ρόλο αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για δημιουργία σφαγείων σύμφωνα με τις προδιαγραφές της νομοθεσίας.

Ψαράδες

Οι ψαράδες επίσης είναι αντιμέτωποι με τον στρατηγικό στόχο της ΕΕ, που συνίσταται στην εκδίωξη των πολλών μικρών και μεσαίων αλιευτικών επιχειρήσεων για την επίτευξη ελέγχου των αλιευτικών πόρων από το πολυεθνικό κεφάλαιο.

Τους έχουν ρίξει στην παγίδα της «υπεραλίευσης» και της «προστασίας των θαλάσσιων πόρων». Ενώ είναι τα θύματα του σχεδιασμού της αλιευτικής πολιτικής, τους κάνουν να φαίνονται ως οι υπαίτιοι των προβλημάτων.

Ο δήμος οφείλει να τους στηρίξει και να τους παρέχει την πληροφόρηση που είναι απαραίτητη για να αντισταθούν στην εξόντωση τους που επιχειρείτε από την ΕΕ.

Εάν θέλει κάποιος να στηρίξει πραγματικά τους αγρότες θα πρέπει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τις πολιτικές που έχουν βάλει σα στόχο η γη να περάσει στα χέρια λίγων και οι φτωχοί μικροί αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς να ξεκληριστούνε.

Από τα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε τον ορισμό αντιδημάρχου με αρμοδιότητα τα αγροτικά ζητήματα. Όπως όλοι γνωρίζετε δεν έγινε αποδεκτό.

Είμαστε οι μόνοι που καλούσαμε τους αγρότες να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους εργάτες γης, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους και τους μικρούς απασχολούμενους. Με τους άνεργους και τους συνταξιούχους, επειδή όλες οι κοινωνικές ομάδες έχουν απέναντί τους την ίδια πολιτική.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά καιρούς πολύ κουβέντα γίνεται για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Από κανέναν όμως δε διατυπώνεται το ερώτημα: «Τουρισμός από ποιον και για ποιον;»

Το ότι σήμερα η πλειοψηφία των  συμπολιτών μας, βίαια φτωχοποιημένοι δεν έχουν δικαίωμα στις διακοπές δεν απασχολεί κανέναν.

Μιλάνε διαρκώς για προβολή, για βελτίωση των υποδομών, για συμμετοχή σε εκθέσεις και για αύξηση των επισκεπτών.

Για το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, για την αύξηση των απολύσεών τους και την συρρίκνωση των αμοιβών τους δε μιλάει κανένας.

Πώς γίνεται να αναπτύσσεται τουριστικά ένας τόπος, να ευημερούν οι ξενοδόχοι και να δυστυχούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι; Μπορούν να μας το εξηγήσουνε;

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως λειτουργούν οι δήμοι και για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον σε όλους τομείς.

Κρύβουν κάτω απ’ το χαλί την αδυναμία οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών, αραδιάζουν μια σειρά δικαιολογίες περιγράφοντας την κατάσταση και στο τέλος τα δίνουν χάρισμα στους ιδιώτες.

Έχει αποφασιστεί απ’ το ΔΣ η δημιουργία «Green Point», θέσης ανακύκλωσης και έχει αγοραστεί ο εξοπλισμός του. Γιατί δεν το λειτούργησε τόσο καιρό;

Μα γιατί δεν μπορεί. Αδυνατεί να οργανώσει τις υπηρεσίες του, λέει μια σειρά δικαιολογίες και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να το χαρίσει σε κάποιον ιδιώτη.

Το ίδιο συμβαίνει σήμερα στο Δήμο Ιεράπετρας με την ανακύκλωση. Μη νομίζεται ότι επειδή υπάρχουν μπλε κάδοι στην πόλη γίνεται και ανακύκλωση.

Σιωπηρά και με αδιαφανείς διαδικασίες ιδιώτες εργολάβοι αντιμετωπίζονται ως σωτήρες και τους χαρίζονται υποδομές και κέρδη. Τα κέρδη που θα μπορούσε να έχει ο Δήμος απ την διαχείριση των απορριμμάτων του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη Δημοτική παράταξη που διαφωνεί και αντιτάσσεται με την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων και καταψήφισε στο ΔΣ όλες τις αποφάσεις που την προωθούσαν.

Η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί μονίμως υποστελεχωμένη. Παρόλο που οι πολίτες όλοι πληρώνουν δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη, οι ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας καλύπτονται περιστασιακά πότε με εποχιακούς και πότε με εργαζομένους της κοινωφελούς εργασίας. Η μονίμως κακή οργάνωση της υπηρεσίας αυτής έχει σαν αποτέλεσμα δυστυχώς να ζουμε σε μια «βρώμικη» πόλη.

ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ  

Πολλή συζήτηση γίνεται κατά καιρούς για τα σημαντικά αυτα ζητήματα. Δυστυχώς μένουμε μόνο στις διαπιστώσεις και παραμένουμε πάντα στη στασιμότητα.

Οι λογαριασμοί υδρευσης – αποχέτευσης που πληρώνουμε είναι υψηλοί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει διαμαρτυρηθεί επανηλλειμένως στο ΔΣ και έχει κάνει και παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιδήμαρχο ύδρευσης για την επιβολή του «Τέλους Χρήσης Υπονόμου», το οποίο θεωρούμε ότι επιβάλλεται καταχρηστικά.

Ποτέ δεν έχουμε πάρει μια σαφή απάντηση και το τέλος συνεχίζει να επιβάλλεται και να το επιβαρυνόμαστε όλοι μας.

Η ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε αμφισβητείται.

Το έχουμε καταγγήλει και στο ΔΣ και δημόσια. Στο νερό ύδρευσης δε γίνεται «Ελεγκτική Παρακολούθηση» όπως προδιαγράφει η νομοθεσία (η ΔΥΓ2/ΓΠ οικ38295,  ΦΕΚ 630/Β΄/26.04.2007). Προκαλούμε ακόμη μια φορά να δωθούν στη δημοσιότητα οι αναλύσεις ελεγκτικής παρακολούθησης.

Πρόκειται για ιδιαίτερα κρίσιμο και σοβαρό ζήτημα. Άπτεται της υγείας και της υγειηνής όλων μας.

ΑΠΕ – ΒΑΠΕ

(Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)

Εκ περιτροπής το θέμα έρχεται στο προσκήνιο.

Εσχάτως ο Δήμος Ιεράπετρας και ευρισκόμενος σε αγωνιστική ανάταση βγάζει και δελτία τύπου λέγοντας πως δε θα δεχτεί έργα ΒΑΠΕ στην επικράτεια του Δήμου. Το λέει ανέξοδα. Γιατί πολύ απλά ο δήμος δεν ερωτάται, ούτε καν γνωμοδοτεί. Η νομοθεσία είναι κομμένη και ραμένη στα μέτρα του κεφαλαίου που θέλει να επενδύσει στην ενέργεια.

Για την πηγή του κακού όμως που είναι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας δε μιλάει κανείς. Μόνο Εμείς.

Κοιτάξτε όλοι σας τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το Τέλος ΑΠΕ το βαφτίσανε «Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων» έχει αυξηθεί μέχρι τώρα 450% και το πληρώνουμε όλοι μας.

Επιβαρυνόμαστε όλοι μας, οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουμε τους ιδιώτες που έχουν ΑΠΕ ή ΒΑΠΕ.

Τώρα που μεθοδεύεται και η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ οι λογαριασμοί του ρεύματος θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Το μέτωπο της αντίδρασης, της αντίστασης και του αγώνα θα πρέπει να είναι απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση αναδεικνύει το ζήτημα αυτό στη σωστή του διάσταση. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν συμπολίτη μας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΕΣΠΑ

«Πενία τέχνας κατεργάζεται» λέει ο σοφός λαός.

Όπως οι περισσότεροι δήμοι έτσι και ο Δήμος Ιεράπετρας με σκυμμένο κεφάλι αποδέχτηκαν την υποχρηματοδότηση που επιβάλει η κεντρική διοίκηση και μεγαλοποιούν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και ιδιαίτερα το ΕΣΠΑ.

Εμφανίζουν αυτά τα χρηματοδοτικά μέσα ως τη μεγάλη ελπίδα μας. Όλες οι παρατάξεις προσπαθούν να μας πείσουν πως θα βάλουν τα δυνατά τους για να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα. Εμφανίζουν τα χρήματα αυτά ως παροχή – δώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επαναλαμβάνουν την προσκόλληση και την υποταγή τους σ’αυτήν (στην ΕΕ).

Δε λένε την αλήθεια στο λαό.

Τα χρήματα αυτά είναι δικά μας και τα δικαιούμαστε.

Τα χρήματα αυτά είναι ματωμένα. Έχει ματώσει ο ελληνικός λαός ο οποίος φτωχοποιειται βίαια για να ευημερούν και να πλουτίζουν οι τράπεζες των ευρωπαίων εταίρων μας. Κερδοσκοπούν στην πλάτη μας με τις υπογραφές και τη συγκατάθεση της κυβέρνησής μας.

Αυτή η εξαπάτηση πρέπει να σταματήσει.

Να καταδειχθεί στο λαό το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ η οποια αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες και νοιάζεται για τα κέρδη των τραπεζικών, μονοπωλιακών και επιχειρηματικών ομίλων.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι να μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς για το που θα διατίθενται τα χρήματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ. Γιατί έτσι όπως είναι διαρθρωμένα είμαστε μας εγκλωβίζουν και στο τέλος καταλήγουν σε έργα που δεν εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Καταλήγουν στις τσέπες μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΝΕΟΛΑΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  

Η νεολαία του δήμου μας είναι εγκαταλελημένη στις αγωνίες για το μέλλον της.

Τα λιγοστά προγράμματα μαζικού αθλητισμού που υλοποιούνταν εξαφανίστηκαν παντελώς από το προσκήνιο.

Την τελευταία μάλιστα φορά που υλοποιήθηκαν οι γυμναστές σ’ αυτά έμεναν για καιρό απλήρωτοι και ανασφάλιστοι και η Λαϊκή Συσπείρωση ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ικανοποίησή τους.  

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν γίνει εποχιακές (Κύρβεια, Χριστούγεννα).

Ο προϋπολογισμός της Κοινοπολιτείας είναι συνεχώς μειούμενος ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης.

Δράσεις αθλητισμού – πολιτισμού που θα προτρέπουν σε συμμετοχή των νέων καθόλη τη διάρκεια του χρόνου απουσίαζαν και συνεχίζουν να απουσιάζουν.

Η κοινωνικοποίησή τους έχει αφεθεί στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος έχει ρόλο να παίξει και δυστυχώς στον τομέα αυτό είναι απόντας.

Ζητάμε επίσης το φεστιβάλ θεάτρου που γίνεται τα τελευταία χρόνια, να θεσμοθετηθεί με σταθερή χρηματοδότηση από το Δήμο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η αποψίλωση των υπηρεσιών στην Ιεράπετρα ξεκίνησε με τη Μαθητική Εστία. Έκλεισε και δεν ασχολήθηκε κανένας. Οι περισσότεροι την έχουν ξεχάσει. Σ’ αυτήν φιλοξενούνταν παιδιά λαϊκών οικογενειών που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Απαιτούμε την επαναλειτουργία της. Ειδάλλως ο Δήμος να αναζητήσει λύσεις για την εξυπηρέτηση των παιδιών των οικογενειών αυτών.

Η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών μειώθηκε. Αποτέλεσμα κι αυτό της υποχρηματοδότησης του δήμου. Σε λίγο οι γονείς θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα στα υποβαθμισμένα ή προβληματικά σχολεία και στην αύξηση των δημοτικών τελών.

Είναι σε εξέλιξη και υλοποιούνται στην Ιεράπετρα προγράμματα κατάρτισης ανέργων και ευάλλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ο Δήμος συμμετέχει στις συμπράξεις που στήνονται για την υλοποίησή τους και στις οποίες επικεφαλής είναι κάποια ιδιωτικά ΚΕΚ.

Εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση τα θεωρούμε «Προγράμματα Ανακύκλωσης της Ανεργίας».

Ζητάμε ο Δήμος απ’ τη στιγμή που είναι συμμέτοχος στην υλοποίησή τους να ελέγξει τη οικονομική τους διαχείριση και οπωσδήποτε την αποτελεσματικότητά τους. Και αντριδράσαμε όταν θέλησε ο δήμος να παρέχει υποδομές των σχολείων στα ιδιωτικά ΚΕΚ.

ΣΧΟΟΑΠ

Απ’ τον Οκτώβρη του 2009 η Ιεράπετρα έχει αποκτήσει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), (ΣΧΟΟΑΠ, ΦΕΚ530/19.10.2009).

Είδατε μήπως εσείς να έχει αποτελέσματα η «οργάνωση» των δραστηριοτήτων της πόλης μας;

Εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση Ιεράπετρας θεωρούμε πως το ΓΠΣ της Ιεράπετρας είναι προϊόν μιας κακής μελέτης και μιας ακόμη πιο κακής διαβούλευσης.

Επιβάλλεται η αναθεώρησή του.

Είναι πολλά τα προβλήματα που δημιουργεί ή θα δημιουργήσει σε μεγάλες επαγγελματικές ομάδες όπως είναι οι αγρότες και σε πολλές τοπικές κοινωνίες (π.χ. Καββούσι).

ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Δημοτικά Τέλη

Φυσική κατάληξη των πολιτικών που υπηρετήθηκαν ήταν ή αύξηση των δημοτικών τελών. Η υποχρηματοδότηση των δήμων οδηγεί μονόδρομα στην αύξηση των δημοτικών τελών. Αυτό θα εξακολουθεί να γίνεται και στο μέλλον. Όσο δε διεκδικούνται χρηματοδοτήσεις των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, η μόνη πηγή εσόδων θα είναι οι δημότες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με πρότασή της στο ΔΣ πρότεινε τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% για άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους, τρίτεκνους και μακροχρόνια άνεργους για όσο διαρκεί η ανεργία τους. Τελικά αποφασίστηκε μείωση κατά 25% για άτομα με αναπηρία και για πολύτεκνους, τρίτεκνους.

Οι μακροχρόνια άνεργοι είναι έξω από τις ευαισθησίες της απελθούσας δημοτικής αρχής.

Δηλώνουμε πως θα επανέλθουμε στο ζήτημα ζητώντας γενική αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών. Μειώσεις για τις φτωχές λαϊκές οικογένειες και αυξήσεις για τις κερδοφόρες επιχειρήσεις (τράπεζες, πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία κλπ). Τα δημοτικά τέλη θα πρέπει να μειωθούν και για τους μικρούς επαγγελμτίες που βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο του λουκέτου.

Παιδικοί Σταθμοί

Στους παιδικούς σταθμούς καταβάλονται τροφεία τα οποία μάλιστα συνεχώς αυξάνονται.

Αποτελεί πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης η κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Δημοτικά Διαμερίσματα

Ποιος να είναι άραγε ο απολογισμός των υποστηρικτών του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη». Μας τους εμφανίζανε ως τη μοναδική ευκαιρία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εμείς διαπιστώνουμε ότι επιβεβαιώθηκαν οι αντιρρήσεις και οι διαφωνίες μας.

Ο Καποδίστριας αρχικά και ο Καλλικράτης μετέπειτα δεν βοήθησαν στο παραμικρό τα χωριά μας και τους οικισμούς μας. Η ύπαιθρος συνεχίζει να ερημώνει.

Θα πρέπει να ξανασυζητηθεί, να ξανασχεδιαστεί και να αναβαθμιστεί ο ρόλος των Τοπικών Συμβουλίων.

Όσον αφορά στην υπόθεση του Μακρύ Γιαλού και των διαμερισμάτων που τα παίρνει πρώτα η Ιεράπετρα και μετά η Σητεία, η πάγια θέση μας ήταν και είναι ότι αναγνωρίζουμε, αποδεχόμαστε και σεβόμαστε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των τοπικών κοινωνιών.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΑΝΑΨΥΧΗ  

Η Ιεράπετρα κατέχει μια πρωτιά!  Είναι η πόλη που δεν έχει ούτε ένα πάρκο. Τόσο πολύ εκτιμάται η καθημερινότητα και η αναψυχή των κατοίκων της.

Το «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» έχει γίνει η ντροπή της Ιεράπετρας.

Στέκει εγκαταλελειμένο και ρημαγμένο καταδεικνύοντας διαχρονικά την ανικανότητα και την αδιαφορά των διοικήσεων αυτής της πόλης!

Τα οικόπεδο Μίνως είναι χαρακτηρισμένο ως «Πράσινο».

Αφού δεν κατάφεραν να το φιλετοποιήσουν και να το διαχειριστούν ως οικόπεδο, θυμήθηκαν ότι μπορεί να κρύβει αρχαία ευρήματα τα οποία θα ανασκαφούν κάποια στιγμή στο μέλλον. Προς το παρόν φιλοξενεί αυτοκίνητα και ένα μεταλλικό δωρηθέν θέατρο το οποίο σκουριάζει και κάποια στιγμή θα είναι για πέταμα.

Αν μη τι άλλο, ας πάψουν τουλάχιστον να υποτιμάν τη νοημοσύνη μας.

Το συχνότερα επαναλμβανόμενο θέμα των ΔΣ ήταν η «κοπή δέντρων». Το πράσινο στην πόλη είνα ελλειμματικό. Αν μετρήσουμε τα άδεια παρτέρια στα πεζοδρόμια θα τρομάξουμε.

Απαιτείται η στελέχωση, αναβάθμιση και σταθερή λειτουργία της Υπηρεσίας Πρασίνου.

Εργοστάσιο ανακύκλωσης νάυλον «Μίνως»

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην πρώην δημοτική επιχείρηση ανακύκλωσης νάυλον «Μίνως». Έχει πάψει εδώ και αρκετά χρόνια να λειτουργεί αλλά συνεχίζει να υφίσταται ως νομικό πρόσωπο.

Ο ορκωτός λογιστής που ορίστηκε βρήκε τραγικές ελλείψεις στοιχείων και πρότεινε διαχειριστικό έλεγχο.

Το ίδιο προτείνουμε και εμείς.

Απαιτούμε μάλιστα να έχουμε πρόσβαση στα στοιχεία του φακέλλου της δημοτικής επιχείρησης, ορίζοντας δικό μας τεχνικό σύμβουλο.

Θέλουμε να μάθουμε πόσα χρήματα ζημιώθηκε ο Δήμος Ιεράπετρας και ποιοι είναι υπαίτιοι γι’ αυτό. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και πρέπει να αποδοθούν. Εμείς θα παλέψουμε με όση δύναμη μας δώσουν οι συμπολίτες μας σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Να σημειώσουμε σ’ αυτό το σημείο, πως τρομάζουμε όταν ακούμε για το εργοστάσιο κομποστοποίησης. Αναρωτιόμαστε αν σκέφτονται να το κάνουν σαν το εργοστάσιο «Μίνως» ή έχουν προαποφασίσει να το χαρίσουν εξαρχής σε κάποιον ιδιώτη.

Νήσος «Χρυσή»

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε και για τη Χρυσή.

Όπως κάθε χρόνο, πλησιάζοντας η έναρξη της τουριστικής περιόδου θα αρχίσουν οι συσκέψεις φορέων για τα προβλήματα και τη διαχείριση του νησιού.

Εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε προτείνει την επικαιροποίηση της Μελέτης που είχε εκπονήσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Επίσης θέση μας είναι πως ο Δήμος θα πρέπει να συνδράμει τη Δασική Υπηρεσία για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της.

Διαφωνούμε και αντιστεκόμαστε στις λογικές που θέλουν το νησί εμπορευματοποιημένο βλέποντάς το ως πηγή κέρδους και εκμετάλλευσης.

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Επίσης χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Το οποίο έχει και ρολο να παίξει και έργο να επιτελέσει.

Δε λειτούργησε όμως ούτε στοιχειωδώς, με ευθύνη της δημοτικής αρχής που είχε την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετείχε στο συμβούλιό του, αλλά αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της μη μπορώντας να νομιμοποιεί την κακή λειτουργία του!

Αντισεισμική θωράκιση – Αντιπλημμυρική προστασία

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη παράταξη που δεν κουράζεται να διατυπώνει την αναγκαιότητα ύπαρξης έργων και υποδομών που θα θωρακίζουν απέναντι στους καταστροφικούς σεισμούς και θα προστατεύουν όταν εμφανίζονται πλημμυρικά φαινόμενα.

Η αντισεισμική θωράκιση και η αντιπλημμυρική προστασία  είναι ζωτικής σημασίας μεγάλα έργα υποδομής, που δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τη λογική του κόστους. Άλλωστε το κόστος των συνεπειών των σεισμών και των πλημμυρών είναι πολύ μεγαλύτερο, ιδίως όταν χάνονται και άνθρωποι.

Απαιτείται άμεσος έλεγχος όλων των σχολείων, του νοσοκομείου και των δημόσιων κτιρίων.

Υπάρχουν οικισμοί όπως αυτός της Γρα-Λυγιάς που αντιμετωπίζουν έντονο τον κίνδυνο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

Λεφτά υπάρχουν. Μέρος του ΕΣΠΑ θα πρέπει να διατεθεί σε έργα υποδομής που θα εξασφαλίζουν. Η διασφάλιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των νοικοκυριών είναι πρωτίστης σημασίας.

Συνοψίζοντας, αν θέλαμε να συμπυκνώσουμε σε μια φράση θα λέγαμε: «Τη φτώχια που μας επιβάλλετε, εμείς δεν την αποδεχόμαστε».

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι σήμερα στον 21ο αιώνα με την ανάπτυξη που έχουν σημειώσει οι επιστήμες και η τεχνολογία εμείς πισωγυρίζουμε κοινωνικά σε συνθήκες μεσαίωνα. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε και μας εξαναγκάζουν από δω και πέρα να ζούμε με κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία και κοινωνικούς λαχανόκηπους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δίνει όλες της τις δυνάμεις για το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας. Για το μέτωπο εργατών, φτωχών αγροτών, μικρών αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, συνταξιούχων, νέων και γυναικών που θα ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό και θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μόνο αυτή η λύση είναι φιλολαϊκή και είναι η μόνη ρεαλιστική

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης – που στηρίζεται από το ΚΚΕ – αποτελούνται από αγωνιστές υποψήφιους που συσπειρώνονται στην κοινωνική συμμαχία (ΠΑΜΕ, Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, και πολλοί άλλοι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές για να έχουμε ανιδιοτελείς αγωνιστές στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια που θα νοιάζονται και θα μάχονται καθημερινά για τις δικές μας ανάγκες, θα αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ σε κάθε κάλπη, γιατί ξέρουμε τι θα μας βγει την επόμενη μέρα! Η ψήφος στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Συσπείρωση δε μεταλλάσσεται. Δε θα σκορπίσει άσκοπα σε δήθεν άφθαρτα και νέα πρόσωπα, που υπερασπίζονται το φθαρμένο και παλιό σύστημα. Που θολώνουν τα νερά, κοροϊδεύουν ότι η ψήφος δεν είναι πολιτική, γιατί θέλουν και την ψήφο να αρπάξουν και να την καταθέσουν υπέρ του συστήματος.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 

 1η web έκδοση 13.05.2014  – 2η ενημέρωση 14.05.2014

Παράρτημα πληροφοριών & υπερσυνδέσεων

Πληροφορίες σύνταξης και ανάρτησης

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ - info@ierapetra.gov.gr

Σημείωση από Τμήμα Προγραμματισμού (admin) :
Η καταχώρηση – παρουσίαση των συνδυασμών γίνεται με την σειρά που μας αποστέλλουν (επίσημα ως συνδυασμοί) ολοκληρωμένες πληροφορίες προς ανάρτηση, η δε καταχώρηση τους γίνεται σταδιακά (με την αποστολή τους – κατά σειρά)  διότι έχουμε και άλλες  αρμοδιότητες και καθημερινές εργασίες προς ανάρτηση (…)
Έχει ζητηθεί (από 28.04) από όλους τους συνδυασμούς να μας αποστείλουν προς ανάρτηση : Βιογραφικό  & φωτογραφία υποψήφιου Δημάρχου. Λίστα Υποψηφίων.  Βιογραφικά με φωτογραφίες όλων των υποψηφίων (ενιαίο αρχείο pdf). Πρόγραμμα ή πλαίσιο αρχών ή ότι άλλο ανάλογο επιθυμούν. Πρόγραμμα επισκέψεων σε χωριά κλπ. Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (email, τηλέφωνα, υπεύθυνος επικοινωνίας, φωτογραφίες εκλογικού κέντρου, ώρες λειτουργίας κλπ).  Επίσημη ιστοσελίδα ή επίσημους λογαριασμούς στα Social.  Το λογότυπο του συνδυασμού και ότι άλλο κρίνουν ότι θα συμβάλλει στη ενημέρωση των εκλογέων. Είναι στην κρίση του κάθε συνδυασμού, εάν θα επιλέξει να αποστείλει πληροφορίες, πότε και τι θα αποστείλει προς ανάρτηση.