Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το θέμα της κοινωνικής ευθύνης είναι υπόθεση όλων μας και όλοι ΜΑΖΙ ας το κάνουμε πράξη μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας

Σε μία κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται, κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και απαθής απέναντι στις ίσες ευκαιρίες και στην ενθάρρυνση πρωτοβουλιών με λόγια και πράξεις.

Ποιοι μπορούν να βοηθήσουν ;

Όλοι μας, σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, μπορούμε να βοηθήσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας συμμετέχοντας σε αυτό εθελοντικά ως άτομα, ως ομάδες ή ως επιχειρήσεις/εταιρείες. Δηλαδή, μπορεί να βοηθήσουν ενδεικτικά :

 • Μεμονωμένα άτομα (φυσικά πρόσωπα) και οικογένειες
 • Παιδιά (παλιά και λειτουργικά παιχνίδια που δεν χρειάζονται πλέον)
 • Σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγείο, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια πχ ως δράσεις αλληλεγγύης συντονισμένες με το Κ.Π)
 • Σύλλογοι, σωματεία, φορείς (πχ σε εκδηλώσεις τους μπορούν τμήμα εσόδων/εισιτηρίων να πηγαίνουν σε Κ.Π ή να συλλέγουν τρόφιμα κλπ)
 • Επιχειρήσεις (στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης)
 • Αγρότες
 • Λοιπα πρόσωπα ή ομάδες προσώπων ή Νομικά Πρόσωπα

Τι μπορούμε να προσφέρουμε ;

Σύμφωνα με το άρθρο τρία (3) (τίτλος: “Βασικές Αρχές – Σκοπός”) του Κανονισμού Λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιεράπετρας που εγκρίθηκε στις 25 Απριλίου του 2013 με την Νο 126 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας :

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και έχει ως σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, αλλά και επιχειρήσεων, με στόχο τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα διανέμονται δωρεάν σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού

 • Τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας.
  (Σημείωση : Κουτιά συλλογής τροφίμων βρίσκονται σε καταστήματα τροφίμων του Δήμου)
 • Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.
 • Είδη βρεφανάπτυξης.
 • Νωπά τρόφιμα (εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες)
 • Είδη ένδυσης – υπόδησης.
 • Μικροέπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας, μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου, ώστε να καταστεί εφικτή η με αξιοπρεπείς όρους επανένταξη και επανασύνδεσή τους με τον κοινωνικό ιστό.Η φιλοσοφία του Προγράμματος είναι η υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη οικογενειών με στόχο την άρση των παραγόντων που δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.

[τέλος άρθρου 3 Κανονισμού]

ΜΑΖΙ !!

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το θέμα της κοινωνικής ευθύνης, εταιρικής ή μη, είναι υπόθεση όλων μας και όλοι ΜΑΖΙ ας το κάνουμε πράξη μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. Ας στηρίξουμε την κοινωνία της οποίας μέλη είμαστε και όχι απαραίτητα με χρήματα, καθώς στην περίπτωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου πιο χρήσιμα είναι τα προϊόντα, δηλαδή τα είδη πρώτης ανάγκης.

Κάθε Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει την επιβίωση του στην παροχή προϊόντων στους κοινωνικά ευπαθείς δικαιούχους του σε ικανοποιητική ποσότητα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τους. Συνεπώς, κάθε Κοινωνικό Παντοπωλείο χρειάζεται κυρίως τη στήριξη των επιχειρήσεων/εταιρειών, τοπικών και μη, (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) καθώς αυτές καθίστανται ως οι πλέον κατάλληλοι προμηθευτές, αλλά φυσικά η στήριξη όλων των πολιτών είναι αυτή που θα το κάνει άκρως πετυχημένο και ξεχωριστό.

Χωρίς τη δική σας βοήθεια και συνεχή προμήθεια τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα μένουν άδεια.

Μην αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας, μην αφήσουμε κανένα δίπλα μας να στερείτε τα απαραίτητα, ας καταπολεμήσουμε ΜΑΖΙ τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ας αποκτήσουμε όλοι κοινωνική ευθύνη, ας αγκαλιάσουμε όλοι ΜΑΖΙ αυτό το έργο αγάπης, ας γίνουμε εθελοντές τώρα!!!

pantopolio-logο-horizontal-500

 

« Δεν περπατάμε παράλληλα, περπατάμε μαζί!».

 Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο


Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

pantopolio-logο-vertical-100
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ιεράπετρας
ΜΑΖΙ και η Ιεράπετρα ενάντια στη Φτώχεια και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό !

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

Δήμος Ιεράπετρας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Νικηφόρου Φωκά 20 - Ταχ.Κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Τηλέφωνο: 28420-89707 - fax 28420 23999 - koinonikopantopoleio@ierapetra.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ - info@ierapetra.gov.gr