Νέα συνάντηση στον Δήμο Μίνωα Πεδιάδας για τον ΝΟΑΚ. Συζήτηση με τον Γενικό Διευθυντή του αεροδρομίου στο Καστέλλι, κ. Αθανάσιο Βούρδα

Σε προγραμματισμένη σύσκεψη για το θέμα του ΝΟΑΚ με τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, κ. Θανάση Βούρδα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, μαζί με τον Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδας, κ. Μανώλη Φραγκάκη, με τον Δήμαρχο Βιάννου, κ. Μηνά Σταυρακάκη και με τον Δήμαρχο Αρχανών- Αστερουσίων, κ. Μανώλη Κοκοσάλη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας, κ. Γαβριήλ Κουρή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι Δήμαρχοι ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της εταιρείας αναφορικά με την υπάρχουσα κατάσταση του οδικού δικτύου και τα οφέλη που θα επιφέρει η κατασκευή του νότιου οδικού άξονα στην οικονομία και στην ανάπτυξη των Δήμων και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους για την προώθηση του θέματος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε τα εξής: «Έχουμε ξεκινήσει μια δύσκολη προσπάθεια για την προώθηση της κατασκευής του Νότιου Οδικού άξονα και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε τις επαφές με τους Δημάρχους των όμορων Δήμων και με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Η επόμενη κίνησή μας είναι η εκπόνηση μίας εμπεριστατωμένης, οικονομοτεχνικής μελέτης η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία- για την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη που θα επιφέρει ένας νέος οδικός άξονας- από την οποία θα προκύπτει η αναγκαιότητα κατασκευής ενός σύγχρονου και ασφαλούς νότιου οδικού δικτύου, το οποίο θα συνδέει την Ιεράπετρα με τη Βιάννο και με το Καστέλλι, την οποία και θα χρησιμοποιήσουμε ως εφαλτήριο, ώστε να πείσουμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών και στη συνακόλουθη εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή του ΝΟΑΚ.

Δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, η οποία θα μας επιτρέψει να ενώσουμε ουσιαστικά τη Νότια Κρήτη με την ενδοχώρα και το νέο αεροδρόμιο του Καστελλίου».