Μετά την περισυλλογή από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας δεκατεσσάρων (14) ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου κατόπιν σχετικής καταγγελίας στην αστυνομία και μετά τη μεταφορά τους στο σφαγείο, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας προχώρησε στη διανομή 180 κιλών κρέατος σε κοινωνικές δομές του δήμου, υποστηρίζοντας έτσι το σπουδαίο τους έργο.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο μεταξύ του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, του εκπροσώπου του Γηροκομείου, κ. Δ Αρώνη, καθώς και της Συντονιστρίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κας. Κ. Χασάπη διανεμήθηκαν 50 κιλά κρέατος στο Γηροκομείο Ιεράπετρας και 130 κιλά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Α. Παπαδοπετράκης « Τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα στον Δήμο μας, σύμφωνα και με αναφορές και καταγγελίες, έχουν γίνει αιτία καταστροφής της περιουσίας συμπολιτών μας, δημιουργώντας έτσι σημαντικά προβλήματα. Για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος και την προάσπιση των περιουσιών των συμπολιτών μας, από τη μεριά μας προβαίνουμε σε όλες τις σύννομες ενέργειες.

Στην προκειμένη περίπτωση, εφόσον τα ζώα τα οποία περισυλλέχθησαν δεν έφεραν ενώτια μεταφέρθηκαν, όπως προβλέπεται, στο σφαγείο και εν συνεχεία διατέθηκαν για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Γηροκομείου του Δήμου μας.

Με αφορμή το περιστατικό για άλλη μια φορά εφιστούμε την προσοχή των κτηνοτρόφων προκειμένου να τηρούν όλα όσα προβλέπονται στις ισχύουσες διατάξεις, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στις περιουσίες των πολιτών, διαφορετικά η υπηρεσία θα προβαίνει, όπως και τώρα, σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες».

DSC_0867