Ιεράπετρα 4.11.2016

Δελτίο Τύπου

«Οι πεινασμένοι για πολιτική εξουσία εκλογικά καρβέλια ονειρεύονται» απαντά ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Παπαδοπετράκης  στον Πρόεδρο του Μύρτου

Οι πεινασμένοι για πολιτική εξουσία εκλογικά καρβέλια ονειρεύονται» αναφέρει στη δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης σχολιάζοντας όσα ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου, κ. Αλέξανδρος Παντελάκης για το έργο της Δημοτικής Αρχής στο Μύρτο.

Όπως τονίζει «Είναι ξεκάθαρο ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Παντελάκη είναι πως θα γίνει Δήμαρχος. Σε κάθε περίπτωση η στάση και η συμπεριφορά που υιοθετεί αυτό μόνο αποδεικνύει, αφού σκόπιμα επιλέγει να αποσιωπήσει  την προσπάθεια που μέχρι σήμερα έχει γίνει από τη Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας.

Προτρέχοντας να προεξοφλήσει τη στάση του εν μέσω μάλιστα μιας δημοτικής θητείας που δεν έχει φτάσει ούτε στο μέσο της και επιδιώκοντας σκόπιμα να δημιουργήσει θέματα στην ενότητα της δημοτικής ομάδας, παραπληροφορώντας παράλληλα τους πολίτες, ακολουθεί πεπαλαιωμένες κομματικές γραμμές και κατευθύνσεις, εξυπηρετώντας κατά βάθος προσωπικές πολιτικές και κομματικές πεποιθήσεις, εκμεταλλευόμενος τη θέση του στην Τοπική Κοινότητα.

Απαντώντας σε όσα ισχυρίζεται, αφού πρώτα του υπενθυμίσουμε σε ποια εποχή ζούμε,  παραθέτω ενδεικτικά παρεμβάσεις που μέχρι σήμερα έγιναν  από τον Δήμο Ιεράπετρας στην Τοπική Κοινότητα Μύρτου:

 • Τα δύο χρόνια της θητείας μας στον Δήμο Ιεράπετρας μέσω της Πάγιας Προκαταβολής έχουν διατεθεί στο Μύρτο για την κάλυψη αναγκών καθημερινότητας 4.500 ευρώ και σημειώνω ότι άλλες Τοπικές Κοινότητες έχουν λάβει λιγότερα
 • Τα συνεργεία του Δήμου Ιεράπετρας έχουν εξυπηρετήσει από την αρχή της θητείας μας μέχρι και σήμερα 130 από τα 140 συνολικά αιτήματα για θέματα καθημερινότητας που υποβλήθηκαν από την Τοπική Κοινότητα Μύρτου.
 • Τα συνεργεία του Δήμου Ιεράπετρας υποστήριξαν μια σειρά από τεχνικές παρεμβάσεις όπως:
 1. Προχωρήσαμε στην διαμόρφωση νέου χώρου για το Μνημείο Πεσόντων

 

myrtos-1

 1. Τσιμεντοστρώσαμε τον δρόμο στην περιοχή Καλικοβρέχτης

myrtos-2

myrtos-3

 1. Προχωρήσαμε στην διαμόρφωση και κατασκευή WC στο γήπεδο 5x5

myrtos-4

myrtos-5

 1. Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις συντήρησης (βάψιμο κα.) στα φωτιστικά και τα κάγκελα της παραλίας

myrtos-6

 

myrtos-7

 1. Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις στον αγωγό του Βιολογικού Καθαρισμού

myrtos-8

 1. Το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Ιεράπετρας προχώρησε στην αποκατάσταση ράμπας & εκβάθυνση του στομίου στο αλιευτικό καταφύγιο Μύρτου

myrtos-9

myrtos-10

 1. Πραγματοποιήσαμε εργασίες καθαρισμού & κλαδέματα δένδρων

myrtos-11

myrtos-12

myrtos-13

 1. Υλοποιήσαμε παρεμβάσεις βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας

myrtos-14

 1. Πραγματοποιήσαμε εργασίες συντήρησης στο Σχολείο της Τ.Κ. Μύρτου

Την τρέχουσα περίοδο αναμένεται να ξεκινήσουν:

 1. Το έργο της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης
 2. Το τεχνικό έργο Βελτίωση Δημοτικής Οδού στο κέντρο του Μύρτου που αφορά στην κατασκευή σκάλας και στην εκτέλεση τεχνικών εργασιών για την βελτίωση της προσβασιμότητας

Όπως αποδεικνύεται σε μια δύσκολη εποχή, με μειωμένους πόρους και ελάχιστο προσωπικό οι Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας, υποστηρίζουν στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων, προσφέροντας την μέγιστη σε κάθε περίπτωση βοήθεια.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Παντελάκης βολεύεται να αποσιωπά τα παραπάνω, τη στιγμή μάλιστα που επιμελώς βάλλεται εναντίον της δημοτικής ομάδας και του Δημάρχου.

Σε όλη αυτή την επιμελημένη προσπάθεια διαστρέβλωσης και αποσιώπησης  της πραγματικότητας προσωπικά απαντώ «οι πεινασμένοι για πολιτική εξουσία εκλογικά καρβέλια ονειρεύονται» εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά μου για την υιοθέτηση μιας τέτοιας στάσης και συμπεριφοράς μηδενισμού από τον κ. Παντελάκη» αναφέρει στη τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας