Ιεράπετρα 23.8.2016

Δελτίο Τύπου

«Μαρμάρινα Γλυπτά της Ιεράπετρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας» – Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη από την Δημοτική Επιτροπή Ανάδειξης Αρχαιοτήτων

Διάλεξη με θέμα «Μαρμάρινα γλυπτά από την Ιεράπετρα και τη Γόρτυνα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας» διοργανώνει η Επιτροπή Ανάδειξης Αρχαιοτήτων του Δήμου Ιεράπετρας την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016.

afisa_

Σε συνέχεια των μέχρι σήμερα προσπαθειών  της για ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του Δήμου Ιεράπετρας και το συντονισμό των προσπαθειών με στόχο τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου, στην εν λόγω διάλεξη η Δρ. Χρύσα Δαμιανάκη, Καθηγήτρια  Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου του Σαλέντο της Ιταλίας και η Δρ. Μαρτσέλλα Ντε Πάολι, Επιστημονική Ερευνήτρια του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βενετίας θα αναφερθούν στα αρχαία αγάλματα της Ιεράπετρας που σήμερα φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας μέσα από ιστορικές αναφορές και φωτογραφικό υλικό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Διάλεξη Επιτροπής Ανάδειξης Αρχαιοτήτων

Η  ενδιαφέρουσα αυτή ενημερωτική διάλεξη, που θα ολοκληρωθεί με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα του Βαγγέλη Βαρδάκη,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Γραφείο Τύπου