Ιεράπετρα 28.03.2018

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράπετρας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου επισκέφτηκε εχθές ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης λόγω της έγκρισης χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια Κρήτης για την έναρξη εργασιών σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ιεράπετρας.

Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που αφορούν στην επισκευή και συντήρηση της οικίας του Ναπολέοντα, στην επισκευή του κτιρίου αρχαιολογικής συλλογής της Ιεράπετρας, στην προστασία και ανάδειξη του φρουρίου του Καλέ και στις ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο, στους αρχαιολογικούς χώρους του Μύρτους και στη νήσο Χρυσή.

eforeia-arxaiothwn

Όπως τόνισε ο κ.Καλαντζάκης:

«Διατηρώντας την άριστη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου έχουμε ήδη δρομολογήσει έργα και παρεμβάσεις για την ανάδειξη σημείων Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ιεράπετρας.

Ως αποτέλεσμα της σύνταξης των μελετών από τον Δήμο Ιεράπετρας, της ωρίμανσής τους σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, της έγκαιρης διευθέτησης γραφειοκρατικών διαδικασιών και της χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε τα έργα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.»

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας