Ιεράπετρα 27.09.2018

Δελτίο Τύπου

Εισροή χρηματοδοτήσεων για μεγάλα έργα στον Δήμο Ιεράπετρας

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης για την υπογραφή των αποφάσεων έγκρισης υλοποίησης των έργων που εντάσσονται στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Λασιθίου.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν από τον Δήμο Ιεράπετρας στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής ξεπερνούν τα 8.000.000€ και περιλαμβάνουν αναπλάσεις και παρεμβάσεις στον αστικό ιστό και σε χωριά, ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας και έργα ύδρευσης, διαχείρισης απορριμμάτων και προσβασιμότητας.

Πιο συγκεκριμένα στα έργα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας, αναπλάσεις των οδών Καραμανλή, Κύπρου, Π. Κούπερ, Στρατηγού Σαμουήλ και παραλιακού τμήματος της Ιεράπετρας και η βελτίωση προσβασιμότητας-κινητικότητας δημοτικών οδών της Παχειάς Άμμου και των οικισμών Γρα Λυγιάς και Στομίου.

kalantzakis-arnaoutakis

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης προχώρησε στην έγκριση χρηματοδοτήσεων για νέα έργα στον Δήμο Ιεράπετρας που ξεπερνούν τα 300.000€ και αφορούν τη βελτίωση σχολικού κλειστού γυμναστηρίου, νέες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο 1ο Γυμνάσιο, την κατασκευή νέων δεξαμενών και κτιρίου κοινοτικού καταστήματος στην τοπική κοινότητα Ρίζας και την ανόρυξη δύο νέων γεωτρήσεων μία στην Τ.Κ. Ανατολής και άλλη μία στην Τ.Κ. Καβουσίου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καλαντζάκης αναφέρει:

«Με την υπογραφή των αποφάσεων έγκρισης ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση οραματικών έργων για τον Δήμο Ιεράπετρας, για τα οποία έχουμε ήδη φροντίσει να έχουμε ώριμες μελέτες.

Παράλληλα, καταγράφοντας και ιεραρχώντας όλα τα προβλήματα στον Δήμο μας και εμμένοντας στην κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων καταθέτουμε προτάσεις για έργα μεγάλης αναγκαιότητας και σημασίας για τα οποία καταφέρνουμε εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις.

Η αφοσίωσή μας στους στόχους μας και η καλή συνεργασία μας με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη διατηρεί στο Δήμο μας μία συνεχή εισροή χρηματοδοτήσεων αυξάνοντας με εκθετικούς ρυθμούς τους δείκτες ανάπτυξης και προόδου του τόπου μας.»

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας