Ιεράπετρα 26.5.2016

Δελτίο Τύπου

Μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικητικών υπευθύνων για την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας κατέθεσε την Τετάρτη 25 Μαϊου ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικητικών υπευθύνων (Διοίκηση Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, 7η ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας) για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια ειδικότερα στην Παθολογική Κλινική κατέθεσε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

13268481_1740729149538950_4077157727595739939_o

Σε συνέχεια των όσων είχαν αποφασιστεί στο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαΐου με θέμα τα προβλήματα και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και τους κινδύνους που αυτή ενέχει, καθώς το Νοσοκομείο καλείται να καλύψει ανάγκες μεγάλου μέρους της Νοτιοανατολικής Κρήτης, χιλιάδων δημοτών τόσο του Δήμου Ιεράπετρας όσο και όμορων Δήμων, καθώς και των χιλιάδων οικονομικών μεταναστών και επισκεπτών της θερινής περιόδου, ο κ. Καλαντζάκης προέβη στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς προκειμένου να διερευνηθεί το κρίσιμο και μείζον ζήτημα που, όπως αναφέρει, εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του συνόλου των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας.

13248458_1740729176205614_7965149909327305844_o

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται μεταξύ άλλων στην μηνυτήρια αναφορά, παρόλο που εδώ και καιρό έχουν επισημανθεί τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε προσωπικό του Νοσοκομείου, η ενοποιημένη διοίκηση, η 7η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας έχουν επιδείξει πλήρη αδιαφορία και διοικητική ασυνέπεια, τραυματίζοντας το πιο σημαντικό για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Νοσοκομείου τμήμα, την Παθολογική Κλινική, αφαιρώντας πρωτίστως από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια σταδιακά δύο θέσεις Ιατρών Παθολόγων. Η εν λόγω κλινική βρίσκεται εδώ και ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα σε αδυναμία να υποστηρίξει τις ανάγκες του τομέα της, όσο και συνολικά του Νοσοκομείου Ιεράπετρας (εφημερίες, έκτακτα, επείγοντα), με αποτέλεσμα την καθημερινή έκθεση σε δυνητικό κίνδυνο ζωής, υγείας και σωματικής ακεραιότητας του πληθυσμού.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του μετά την κατάθεση της μήνυσης ο Δήμαρχος «Το θέμα του Νοσοκομείου αποτελεί φλέγον ζήτημα του Δήμου Ιεράπετρας. Με την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ζήτησα την διερεύνηση της εν λόγω κατάστασης από τον Εισαγγελέα, καθώς πρόκειται για ζήτημα που εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους για ολόκληρο τον Δήμο Ιεράπετρας. Είναι γεγονός ότι η συνεχιζόμενη αδιαφορία των υπευθύνων έχει φτάσει την κατάσταση πλέον στα άκρα. Οι προσπάθειες ωστόσο πρέπει να συνεχιστούν. Καλώ σύσσωμη την κοινωνία του δήμου Ιεράπετρας να στηρίξει τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται, δίνοντας δυναμικό παρών. Το Νοσοκομείο ανήκει στην Ιεράπετρα και όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε γι΄αυτό!»

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας