Ιεράπετρα 17.7.2017

Δελτίο Τύπου

Νέα έργα και παρεμβάσεις προς υλοποίηση στον Δήμο Ιεράπετρας

Δυο ακόμα σημαντικά έργα για την πόλη της Ιεράπετρας  εγκρίθηκαν στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Η «Αναβάθμιση χώρου εργοστασίου «ΜΙΝΩΣ» (Πάρκο εκθεσιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων)» προϋπολογισμού  890.000 € και η «Αποχέτευση ομβρίων στην οδό Ν. Φωκά» προϋπολογισμού 395.039 € είναι έργα που το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε προκειμένου το επόμενο διάστημα να δημοπρατηθούν και να μπουν σε τροχιά υλοποίησης.

Όπως τονίστηκε, πρόκειται για δύο σημαντικές υποδομές που διεκδίκησε ο Δήμος Ιεράπετρας και πέτυχε να εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα, η υλοποίηση των οποίων έρχεται να λύσει χρόνια προβλήματα της Ιεράπετρας, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες ανάπτυξης  μέσα από αξιόλογες παρεμβάσεις.

Κατά το ίδιο Δ.Σ. εγκρίθηκαν επίσης οι μελέτες δύο νέων έργων  συνολικού προϋπολογισμού 81.545 €  που σχεδιάζει να υλοποιήσει ο  Δήμος Ιεράπετρας με στόχο τη βελτίωση, υπαρχουσών υποδομών στην πόλη και σε άλλες περιοχές.

erga

Συγκεκριμένα το έργο «Διαμόρφωση οδού Ουρανίας Παπαϊωάννου» στην πόλη της Ιεράπετρας» που αφορά  στην  ανάπλαση  της  οδού  Ουρ. Παπαϊωάννου  από τη συμβολή των οδών Κοθρή και Μεταξάκη μέχρι την παραλιακή οδό Μαρκοπούλου, καθώς επίσης και το έργο «Βελτίωση δημοτικού κτιρίου (παλιό δημοτικό σχολείο Μακρύ Γιαλού)»  στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού που αφορά  στη  συντήρηση – βελτίωση  του δημοτικού κτιρίου που στεγάζει σήμερα το Βρεφονηπιακό Σταθμό και άλλες δομές της Δημοτικής  Ενότητας Μακρύ Γιαλού.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ευχαριστώντας παράλληλα τους εργαζομένους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και του ειδικούς συνεργάτες  «Παρόλες τις δυσκολίες που ως Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε λόγω μειωμένων πόρων και ελλείψεων προσωπικού, με πρόγραμμα και αρκετή δουλειά προχωρούμε στην υλοποίηση απαραίτητων έργων, βελτιώνοντας υπάρχουσες υποδομές και δημιουργώντας παράλληλα νέες. Πρόκειται για έργα πνοής για τον Δήμο Ιεράπετρας, αφού αφενός δίνουν λύση σε χρόνια προβλήματα, ενώ αφετέρου η υλοποίησή τους οδηγεί στην αναβάθμιση κεντρικών σημείων, όπως στην περίπτωση του «ΜΙΝΩΣ». Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, θέλοντας να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα έργα και παρεμβάσεις για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη και την εικόνα του Δήμου μας».

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας