Ιεράπετρα 10.7.2017

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας και προέδρου Τ.Κ. Ανατολής: Στόχος η άμεση αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η πυρκαγιά της 7ης Ιουλίου

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά της 7ης Ιουλίου στην Τοπική Κοινότητα Ανατολής και ο προγραμματισμός για την αποκατάστασή τους απασχόλησε ιδιαίτερα τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας τη Δευτέρα 10 Ιουλίου μεταξύ του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής, κ. Μανώλη Γερακιανάκη.

Όπως αναφέρθηκε, οι συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα και η πολύτιμη βοήθεια εθελοντικών ομάδων και των πολιτών είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην επεκταθεί η φωτιά στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Οι ζημιές που προκλήθηκαν εστιάζονται κυρίως σε αρδευτικά δίκτυα και αρδευτικές υποδομές, ενώ προκλήθηκαν και καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και σε δασικές εκτάσεις.

eyxaristirio-dhmarxou

Στην προσπάθεια για άμεση αποκατάσταση των δικτύων εν μέσω μάλιστα και της καλοκαιρινής περιόδου και των αυξημένων αναγκών άρδευσης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, υπογραμμίζοντας ότι από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να γίνει γρήγορη αποκατάσταση και να μην προκύψουν επιπλέον προβλήματα.

Όπως ανέφερε «οι υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας ήδη από σήμερα  προβαίνουν  στις καταγραφές των ζημιών και στην αποκατάσταση τους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε επίπεδο Κρήτης, υπογράμμισε ο κ. Καλαντζάκης, καθώς οι συντονισμένες ενέργειες και η άμεση παρουσία πυροσβεστικών ελικοπτέρων είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς και να μην κινδυνεύσουν περιοχές με θερμοκηπιακές καλλιέργειες».

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας