Ιεράπετρα 26.5.2016

Δελτίο Τύπου

Παρουσία εκπροσώπων συλλόγων και φορέων συνεδρίασε η Διευρυμένη Επιτροπή για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Στη 1 Ιουνίου οι κινητοποιήσεις στην ΔΥΠΕ με αφορμή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας  

Οργανωτική συνάντηση στην οποία μετείχαν σύλλογοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής του δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε η Διευρυμένη Επιτροπή για το Νοσοκομείο το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου 2016 στον Δήμο Ιεράπετρας.

1234

Παρουσία του Δημάρχου, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, του προέδρου της δημοτικής επιτροπής υγείας, εκπροσώπων της επιτροπής αγώνα, του συλλόγου φίλων Νοσοκομείου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων  συζητήθηκαν τα μέχρι σήμερα δεδομένα για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας με σκοπό να προγραμματιστούν οι ενέργειες εν όψει των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν στο πρόσφατο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο  για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας  την Τετάρτη  1 Ιουνίου.

1236

Με δεδομένα τα υπάρχοντα προβλήματα αποφασίστηκε η κορύφωση του αγώνα, αφού το Νοσοκομείο αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα για το οποίο είναι ανάγκη να δοθούν επιτέλους ουσιαστικές λύσεις.

1237

Σε συνέχεια των μέχρι σήμερα ενεργειών και της πρωτοβουλίας του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικητικών υπευθύνων στην Εισαγγελία Λασιθίου την Τετάρτη 25 Μαϊου, αιτούμενος τη διερεύνηση της υπάρχουσας κατάστασης, στην οργανωτική συνάντηση αποφασίστηκε η μετάβαση στην 7η ΥΠΕ την Τετάρτη 1 Ιουνίου προκειμένου να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας και να κατατεθεί υπόμνημα.

1238

Όπως τονίστηκε από όλους, η συμμετοχή σύσσωμης της κοινωνίας και η μαζική κινητοποίηση είναι σημαντικές προϋποθέσεις για το ζητούμενο αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι πολίτες, οι φορείς και οι σύλλογοι  του Δήμου Ιεράπετρας να δώσουν το δυναμικό παρών την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις κινητοποιήσεις στην 7η ΥΠΕ. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το πρωί της Τετάρτης από την πλατεία του παλιού Δημαρχείου στην Ιεράπετρα.

1235

Η συμμετοχή όλων είναι προϋπόθεση για την διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας!

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας