Ιεράπετρα 03.08.2016

Ολοκληρώνεται η μελέτη του Βιολογικού Καθαρισμού της παραλιακής ζώνης του Μακρύ Γιαλού –  Επόμενος στόχος η εξασφάλιση χρηματοδότησης δηλώνει ο Δήμαρχος

Η τεχνική μελέτη ενός σημαντικού έργου που αφορά στον Βιολογικό Καθαρισμό της παραλιακής ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού παραδόθηκε τις προηγούμενες μέρες από τον αρμόδιο μελετητή στο Δήμο Ιεράπετρας.

viologikos

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δήμαρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μάνου Λουτσέτη, του επιβλέποντος μηχανικού, δρ. Γιώργου Βαρδάκη και του μελετητή του έργου, κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου  είναι σε φάση ολοκλήρωσης πλέον  η μελέτη του σημαντικού αυτού έργου υποδομής, η οποία ξεκίνησε πριν δέκα περίπου χρόνια από τον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού  επί δημαρχίας του νυν Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη.

Στην φάση αυτή έχει ολοκληρωθεί η Τεχνική Μελέτη του έργου, ενώ έχει κατατεθεί προς έγκριση την τρέχουσα περίοδο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προκειμένου μετά την έγκρισή της η μελέτη να έχει πλήρη ωριμότητα για χρηματοδότηση.

Για ένα απαραίτητο έργο υποδομής που η υλοποίησή του θα δώσει επιπλέον δυνατότητες ανάπτυξης στην ευρύτερη παραλιακή και τουριστική περιοχή του Κουτσουρά, του Μακρύ Γιαλού και της Ανάληψης στον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού έκανε λόγο ο Δήμαρχος.

Όπως ανέφερε «Μετά από πολλή δουλειά και εποικοδομητική συνεργασία των Υπηρεσιών του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού στο παρελθόν, του Δήμου Ιεράπετρας σήμερα, του αρμοδίου μελετητικού γραφείου  και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών καταφέραμε παρόλες τις καθυστερήσεις που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια, να φτάσουμε σήμερα στην ολοκλήρωση της μελέτης. Στόχο μας αποτελεί η άμεση χρηματοδότηση για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου που αφορά στον Βιολογικό Καθαρισμό της Παραλιακής Ζώνης του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού».

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας